Madencilikte 3060 Ti fan hızı yorumlama

danke

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. 2 adet 3060 Ti ile kazım yapmaktayım. Biri ASUS TUF, diğeri ise EVGA FTW. İkisi de hedef 50 derece olarak çalışıyor fakat ASUS bunu %50 fan hızıyla yaparken EVGA %60 fan hızıyla yapıyor. Sürdürülebilirlik kısmında bu fan hızları iyi midir, uzun vadede sorun yaşar mıyım? Kartların OC'ları da ektedir, her türlü bilgiye de açığım. Şimdiden teşekkürler.

Bununla karşılaşmamak için ne yapmam gerek peki? Yoksa şu anki ayarlarımda bir sorun olmadığını, fakat optimum ayarlarda bile bu sorunların olabileceğini mi söylüyorsunuz?

@Mel7h ?

Bununla karşılaşmamak için ne yapmam gerek peki? Yoksa şu anki ayarlarımda bir sorun olmadığını, fakat optimum ayarlarda bile bu sorunların olabileceğini mi söylüyorsunuz?
Evet, ikinci dediğiniz gibi. Fan devrini daha da düşürürseniz bu sefer sıcaklık artar. Sıcaklığın artması daha zararlı fanın bozulmasından. 50 derecede yıllarca kazım yapabilirler. Yapabileceğiniz pek bir şey yok. Eğer düzenli aralıklarla rig veya sistemin tozunu alırsanız iyi olur.

Tamamdır, ilginiz için teşekkür ederim. Zaten layiğinden daha titiz bir insanım bu konuda, problem yok o zaman.

3060 ekran kartı ile 60 mhs nasıl aldın merak ettim normalde 47 civarı oluyor 1000 Memory verince? Siz 1500 falan mı verdiniz
Pardon ekran kartı 3060 tiymiş, benim fan hızları da % 65 sabit çalışıyor, ama bence % 80'e kadar çıkarmakta fayda var sonuçta kart bozulcağına fanlar bozulur en fazla fan daha ucuz tamiri basit, diye düşünüyorum

Sen %60 da 50 derece görüyorsun % 70 yapsan daha da rahatlar bence % 70 fan hızı çok değil, bilenler yazsın ekran kartı fanları çok pahalı mı ya da tamiri zor mu zaten garantisi de varsa yükselt bence

hocam benim kullandığım kazım yazılımında minimum fan speed i ve hedef sıcaklığı seçiyorsun. Yani 50 dereceye kadar performans sağla, 50 derecenin üstüne çıkmayacak şekilde fanları döndür komutu veriyorsun gibi düşünebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…