Madeni 5 liralar kağıdın yerini mi alacak?

Mehmet Akif T

Hectopat
Yer
Malatya/Yeşilyurt
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop Özellikleri:Ryzen 7 4700U 16GB Ram 256GB Depolama APU ekran kartı.(LAPTOP Lenovo E15)
Meslek
Öğrenci
Bizim arkadaşın okula getirmesiyle öğrendim, kalıcı olarak yerini mi alacak yavaşça kağıt beşliğin yoksa hatıra parası mı?

Tahminimce yerini alır. Hatta 1 lira ve 50 kuruş sıfırdan tasarlanır. Daha küçük ve hafif olur ki basım maliyeti parasal değerinden düşük olsun.

Geçmişte 1 milyon lira/1 YTL kağıt paradan madeni paraya geçişi ve daha alt madeni paraların ufaltılması oldu. Enflasyon böyle devam ederse bu durum kaçınılmaz bir hal alacak. Hatta 10₺ bile madeni paraya dönüp şimdiki 1₺ gibi olabilir. Aslında benim aklımdan geçen yeni 5₺'nin daha çok 50 kuruşa benzeyeceği ve 1 liraya benzeyen yeni 10₺ basılacağıydı.

Bazı otomatlarda 5 TL madeni işareti görüyorum, ayrıca büyük ekonomistin açtığı yolda durum süper görünüyor - 1 Svaziland Lilangenisi = 1.58 TL olduğuna göre Afrika kalitesinde bile değil bu arkadaşların gri maddesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…