MAG B550 Carbon RAM MHz desteği

o2_y

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar

Sistemimde MAG B550 Carbon Wi-Fi, Ryzen 9 5900X, 3200MHz CL 16 G.Skill RAM (2x8) mevcut.

Forumda gezinirken bu kartta 4000 MHz RAM'lerde sorunlar yaşandığını ve çözüm getirilemediğini gördüm. Sizlere danışmadan yanlış bir iş yapmak istemedim.

Düşüncem 4 slotu da doldurmak, evet biraz görsel amaçlı fakat alabileceğim en iyi performansı sorunsuz hangi RAM'lerde alırım biraz kafam karıştı.

3200 iyidir. Ondan sonrası fazla problem ve baş ağrısı demek. Bence elinizdekinden 1 kit daha alın gayet yeterli olacaktır.

Performans için yukarı çıkmaya değmez ama uğraşı/hobi olarak yapacaksanız farklı.

Asıl gayem temelinde performans. Tabi değiştirmişken görselide olsun istedim. Beni performans olarak 4000 mhzlere çıkmam yukarı taşımayacaksa sırf görsel için de masrafa girmek istemem.

Merhaba, genelde 3600MHZ CL14/15 kitler tavsiye ediliyor. Yabancı kaynaklarda görmüştüm, 4000MHZ ramler 3600MHZ kadar verimli çalışmıyor. Hatta çok büyük eleştiriler vardı bu konuda, Recep Baltaş'ın Technopat videolarından birinde de var.
Tavsiyem bulabiliyorsanız 3600 MHZ CL15 dörtlü kit kullanmanız. AMD sistemlerde dual channel çok daha verimlidir. Bendeki Intel sistemde, 3600 MHZ CL16 Crucial Ballistix 32 GB dual channel kitini kullanıyorum. XMP ile 4000MHZ'e biostan overclock yaptım ve gerçekten o değerleri alabiliyorum. ☺️
Performans için AMD sistemde siz daha şanslısınız, özellikle de işlemciniz mükemmel. Keşke anakart X570 çipset olsaydı, daha fazla OC anlamında katkısı olabilirdi. Ama sorun yok, yine de bahsettiğiniz performansın çok üstünde verim alabilirsiniz.

Merhaba, genelde 3600MHZ CL14/15 kitler tavsiye ediliyor. Yabancı kaynaklarda görmüştüm, 4000MHZ ramler 3600MHZ kadar verimli çalışmıyor. Hatta çok büyük eleştiriler vardı bu konuda, Recep Baltaş'ın Technopat videolarından birinde de var.
Tavsiyem bulabiliyorsanız 3600 MHZ CL15 dörtlü kit kullanmanız. AMD sistemlerde dual channel çok daha verimlidir. Bendeki Intel sistemde, 3600 MHZ CL16 Crucial Ballistix 32 GB dual channel kitini kullanıyorum. XMP ile 4000MHZ'e biostan overclock yaptım ve gerçekten o değerleri alabiliyorum. ☺️
Performans için AMD sistemde siz daha şanslısınız, özellikle de işlemciniz mükemmel. Keşke anakart X570 çipset olsaydı, daha fazla OC anlamında katkısı olabilirdi. Ama sorun yok, yine de bahsettiğiniz performansın çok üstünde verim alabilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkürler şimdi 2 seçenek sunacağım;
4x8 CL 18 3600 MHz mi ?
Yoksa;
2x8 CL 16 3600 MHz den 2 tane alıp takmak mı?

4lü ya da 2li Modülden hangisini tercih etmeliyim?

Mümkünse CL16'nın üzerinde Ram kiti almayın. Çünkü sizin durumunuzda performans önemli ve CL18 kitler emin olun sizi üzer.
4*8 CL16 gayet uygun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı