MAG B550 Tomahawk M.2 SSD hangi porta takılmalı?

Ertkn

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Western Digital Black SN750 WDS500G3X0C
Anakart
MAG B550 TOMAHAWK MS-7C91
MSI MAG B550 Tomahawk anakartım mevcut. 3 yıldır WD Black SN750 WDS500G3x0C model SSD'yi ekte koyduğum resimdeki alt M.2 soketine takılı kullanıyorum. Daha hızlı veri aktarımı için takılı SSD'yi çıkartıp lightning gen M.2 soketine mi takmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var olan SSD'de ciddi bir fark yaratmayacaktır ama 2 port arasında ciddi bir hız farkı bulunmakta. SSD'nizin sunduğu Max hızlar düz M.2 portunun altında kalıyor zaten. 1 adet varsa en üste 2 adet varsa en hızlı olanı üst porta takmak daha sağlıklı olacaktır.

Teşekkürler yanıtınız için. Peki Samsung 970 Evo Plus almam lightning portu hız konusunda daha verimli, maksimum hızda kullanmamı sağlar mı?
Mevcut SSD ile arasında ne kadar fark var sizce; almaya değer mi?

Teşekkürler yanıtınız için. Peki Samsung 970 EVO Plus almam lightning portu hız konusunda daha verimli, maksimum hızda kullanmamı sağlar mı?
Mevcut SSD ile arasında ne kadar fark var sizce; almaya değer mi?

Mevcut SSD'niz 3.400/2.800 MB/sn değerlerine sahip. 970 EVO Plus ise 3.500/3.300 MB/s hızlarına sahip. Bakıldığında benzer zaten. Ben varken onu alma derim, ama SSD alınacaksa alınabilecek en iyi PCI-e 3.0 M.2 SSD'si o bence. Değişim gerekmez. Spesifik olarak o portu soruyor iseniz. O port PCI-e 4.0 destekliyor yani hızı ve bant genişliği çok daha yüksek. Alt portun en kötü PCI-e 3.0 destekliyor olduğunu varsayarsak hızı 3500 MB/s'a kadar tam destekli. Üstünü takatsan 3500 MB/s'de sınırlanacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…