MAG B550M Mortar sistem düzgün açılmıyor

361913

Hectopat
Selam, bugün ilginç bir olayla karşılaştım. Bilgisayarı normal açtığımda ekran gelmedi, başta monitör algılıyor her an açılacakmış gibi kalıyor ekran ama açılmıyor bir türlü. Yakın zamanda anakartı yenilemiştim ama format atmadan kullanmaya başladım bir sıkıntı yoktu bugüne kadar. Sorunun kaynağı o mu bilmiyorum anakart modelim MSI MAG B550M Mortar. Ayrıca bu anakartı bilen varsa Debug LED'leri var üstünde, PC açılırken yanıyorlar. Bu sorun olduğunda VGA LED'inde kalıyor sönmüyor. Ekran ve PC belirttiğim durumdayken delete tuşuna basarak BIOS'a girebiliyorum geri F10 yapıp çıktığımda yine aynı olay oluyor takılı kalmış gibi açılışta. En son F8 yapıp güvenli modda açabildim Windows'u. Konuyla ilgili öneri ve bilginiz varsa yardım edebilir misiniz?

Konuyla ilgili bir güncelleme: Anakartın kitapçığından baktığımda bu yanan VGA LED'i için "GPU PCI-e'ya da M.2 cihazlarında tanımlanamama ya da hata olduğunu belirtir" denmiş. Ekran kartında bir sıkıntı yok güvenli modda açılınca ekran geliyor zaten.

WhatsApp Görsel 2023-01-09 saat 10.36.18.jpg

Sorunu yaşayabileceklere yardım olması amaçla sorunu nasıl çözdüğümü yazayım. Anakartı yeniledikten sonra formatsız kurulum yaptığımı söylemiştim. Önce formatla temiz yükleme yaptım daha sonra BIOS'u sıfırladım. Ayrıca VGA hata LED'i BIOS işlemci uyumsuzluğu ya da version uyumsuzlukları nedeniyle de yaşanabiliyormuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı