MAG Forge kasanın fanları ve RGB'leri çalışmıyor

Axiiaard

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yeni dizmiş olduğum p de kurulum yapıyorum ve kasanın ön iki fanı çalışmıyor ve RGB de yanmıyor.
  • MSI MAG Forge 100R.
  • ASUS Prime H610M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlantılarını yaptın mı?
Yaptım denemez çünkü giriş yeri yok.
ama şöyle bir durum var ön fanların bağlantısı 4 pin li, anakarttada 4 pinli 1 adet giriş var onada arka fan ı taktım. Kasanın yan tarafında jrainbow adlı bir çoklayıcı gibi aparat var onlarında girişleri 3 pin li orayada ön fanlar olmuyor.

Yaptım denemez çünkü giriş yeri yok.
Ama şöyle bir durum var ön fanların bağlantısı 4 pinli, anakarttada 4 pinli 1 adet giriş var ona da arka fan ı taktım. Kasanın yan tarafında JRAINBOW adlı bir çoklayıcı gibi aparat var onlarında girişleri 3 pinli orayada ön fanlar olmuyor.
Fanlar için çoklayıcı alacaksın. LED'ler için de fanların LED kablolarını o kutuya benzer aparata takıp SATA güç bağlantısını yapacaksın. Bunu yaptıktan sonra açma kapama tuşunun yanındaki LED tuşundan animasyonlar arasında geçiş yapabilirsin.

Fanlar için çoklayıcı alacaksın. LED'ler için de fanların LED kablolarını o kutuya benzer aparata takıp SATA güç bağlantısını yapacaksın. Bunu yaptıktan sonra açma kapama tuşunun yanındaki LED tuşundan animasyonlar arasında geçiş yapabilirsin.
çoklayıcı için öneriniz varmıdır ? her çoklayıcı her anakarta olur mu ?
ve fanların rgb kabloları takılı ama şuan yanmıyor

Çoklayıcı için öneriniz var mıdır? Her çoklayıcı her anakarta olur mu?
Ve fanların RGB kabloları takılı ama şu an yanmıyor
Işıkların yanmamasının sebebi kontrolcünün güç alamıyor oluşu. Kasanın yan kapağının arkasındaki kontrolcünün alt kısmında bir SATA girişi var. Oranın bağlantısını yaparsanız ışıklar yanar.

Çoklayıcı olarak da bunu öneririm.

Işıkların yanmamasının sebebi kontrolcünün güç alamıyor oluşu. Kasanın yan kapağının arkasındaki kontrolcünün alt kısmında bir SATA girişi var. Oranın bağlantısını yaparsanız ışıklar yanar.

öneri için teşekkür ederim.
Işıklar için PSU dan gelen SATA güç kablosu zaten takılı o aparata

O zaman kasanın ön kısmındaki LED tuşuna 10 saniye civarı basılı tutun. USB 3.0 girişlerinin solunda kalıyor.
evet şuan oldu 10 sn. kadar basılı tuttum ve ışıklar yanıyor çok teşekkür ederim. geriye fan çoklayıcı kaldı onuda alıp taktımmı tamadır bu iş

Bu ürünü alacaktım ama birşey fark ettim.
Üründeki çoklayıcıların 1 tanesi 4 pin diğerleri 3 pin li girişe sahip.
Bendeki fanların girişleri 4 pin.
4 pin li fanı 3 pin li girişe takarsam çalışır mı çalışırsa nasıl çalışır fan kontrolü yapabilir miyim mesela ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı