MAG Forge M100a sistemde Molex kablosu yok

RnbPro12

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha önce de konu açmıştım, yeni bir sistem topladım, R5 5500, Prime B450M-A II, Fury Beast 2x16 GB, INNO3D RTX 3060, MSI MAG Forge M100A'dan oluşan yeni sistemimi montajlıyorum. Sorun şu, malumunuz MSI'ın sonu a ile biten kasalarnda genelde ARGB kontrolcu olmuyor. Bende de öyle. Toplam kasayla beraber gelen 4 fanda birbirine köprü olarak Molex'lerle bağlanmış. Molex ile güç çekiyor. ML240l V2 AiO'da aynı şekilde, dahili gelen bir ARGB kumandası var ama o da Molex ile güç alıyor. Benim PSU'um Sharkoon silentstorm cool Zero 750W 80+ Gold modüler. Skandal bir şekilde bu PSU'dan hiçbir Molex girişli ya da çıkışlı bir kablo çıkmadı. Sıfır aldım her şeyi bu arada. Bu problemi nasıl çözerim? Hangi Molex'i almalıyım? Bu konuda hiçbir bilgim yok. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
sistem toplarken detaylarını incelemek gerekiyor ama olan olmuş, zaten çok mühim bir konu değil. 6pin to molex diye aratırsanız ihtiyacınız olan kabloları bulursunuz.

Sisteme bir zararı yok elbette ama Molex bağlantılı fanların kontrolünü sağlayamazsınız ve sürekli tam performansta çalışır. Bu da kasa fanlarının omrünü kısaltabilir.

Neye göre almam gerekir bu kabloları? Bir ölçüsü vs. Var mı? Yanlış seçimde PSU'yu patlatma olsılığım var mı?

PSU'ya bir zarar gelmez, tek mühim olan şey uzunluğu, fan kablosu yetişir mi diye dikkat etmen lazım.

Bazı sosyalde ki konularda yanlış seçimde PSU'yu patlatabilirsiniz, Chipset zarar görebilir gibi mesajlar gördüm. Sanırım verdiği PSU'nun verdiği Volt mudur nedir birşeylerle hesaplıyormuşuz. Nedir bu?

Mesela yukarıdakini alsam ve hem fanları, hem de soğutucunun RGB kontrolcüsünü bu kabloya bağlayıp (2 molex girişi var.) tek 6 pinden bağlasam sorun çıkar mı?

psu'nun kabloyla patlaması mümkün değil. en fazla kablo kalitesizse fazla yükte kablonuz yanar ancak fan bağlayacağınız bir kablonun yanması da mümkün değil.

2 molex girişli alman problem olmaz alabilirsin ama o doğru kablo değil. fanların molexleri erkek uçludur muhtemelen, dolayısıyla psu'ya taktığınız molex dişi olmalı. baktığımda dişi uçlu bulamadım şu sata'dan donüştürücüyü kullanabilirsiniz; https://www.hepsiburada.com/sata-15...lex-4-pin-disi-y-power-kablo-p-HBCV00000QM66K

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…