Merhaba eski konuyu düzenleyemediğim ve içeriği farklı olduğu için yeni konu açmak zorunda kaldım. Masaüstü bilgisayarıma 2. bir diske Catalina kurdum. Kurulumda sorun yaşamadım ve PC açıldı. Daha sonra shut down ettim. Birkaç saat sonra çalıştırmayı denedim fakat başta "couldn't allocate runtime area" hatası aldım. Diğer Config dosyalarını denedim ve ekranı geçtim. Arada hala daha önce çalışan Config ile aynı hatayı alıyorum. Reset atıp tekrar deniyorum. Giriş ekranı gelince 5 saniye gibi bir süre sonra sistem donup kalıyor. Giriş ekranını geçemedim. Sadece safe mod ile başlatınca bu ekranı geçebildim. Clover'dan NVIDIA ekran kartını devre dışı bırakıyorum. BIOS ayarlarından iGPU aktifleştirdim. Ekran kartını söktüğümde de aynı problem ile kaşılaşıyorum. DisplayPort to HDMI kablo kullanıyorum.
Özellikle güncel Clover sürümüne geçtikten sonra Already started returned from AptioMemoryFix.efi hatasını alabilirsiniz. Hatanın sebebi olası dosyalar: AptioMemoryFix.efi OsxAptioFixDrv.efi OsxAptioFix3Drv.efi vb. Yapmanız gereken bu dosyaları Clover'ın drivers klasöründen silmek. Muhtemelen...
Şuan da OpenCore ile kurdum. Rehberdeki intel için EFI kullandım fakat intel iGPU tanıtamadım. Dün geceden beri config dosyası ile denemeler yapıyorum fakat çözüm bulamadım.
Son denemelerimde config dosyasını dökümanı okuyarak kendim ayarladım fakat herhangi bir değişiklik yok. Nvida ekran kartım üzerinden DisplayPort ile bağlanıyorum. Grafik kartım 8 mb gözüküyor ve kasmalar oluyor.