Hocam satıcı iade de kıllık yapar diye dokunmadım köşede duruyor.Piyasada al-satçılar çok. Ucuz ürünleri kovalıyorlar, problemi var mı yok mu bakmadan satıyorlar. Fakat şimdi ürün gelmiş. Bakmadan, kurmadan da iade etmek riske girmek olur. Belki ürün sorunsuz? Nereden bileceğiz?
Hocam satıcı iade de kıllık yapar diye dokunmadım köşede duruyor.
Planın ne peki?
Hıyara hayrı dokunmayana cacık yapılmaz derdi bizim büyüklerimiz. O satıcı da aynı bu tiplerden demek ki. Neden açık geldi diye sorabildiniz mi?
Satıcı şunları dedi, ölü pixel gibi durumlara karşı ürünü teste sokuyoruz Mediamart'a veriyor onlar test ediyor. Ölü pixel gibi durumlarda müşteri firmayı tüketici hakem heyetine veriyor ve sonuçlanması 6 ay gibi sürüyor.
Hocam testleri yapıyorum şu an. Ölü pixel'e denk gelmedim eğer gözlerde bir sorun yoksaŞu konuşmayı yapacaklarını bildiğim için bende adamlara sövmeden önce test et dedim.
Klişe bir konu çünkü. Şu sözün üstüne bir şey diyemiyorsun.
Monitörü kur, bak, çalıştır sonra gerekli açıklamayı yaparsın.
Hocam testleri yapıyorum şu an. Ölü Pixel'e denk gelmedim eğer gözlerde bir sorun yoksaGhosting testi yaptım sonuçlarını atacağım. Bir de kırmızı ekrana bakarken dikkatimi çekti ekrana yakınlaştığımda böyle karıncalanma, hareketlenme oluyor sanki telefona çektim ne kadar fark edilirse artık. Bir de kutuda penta bilisim etiketi var, kutunun sarılı olduğu pat pat da koyuncu elektronik. Ne alaka anlamadım
Ghosting yok. Ölü piksel çıkmadıysa monitör artık senindir.
Kırmızıya takılma. Her panelin renk paletleri üzerinde ki performansı farklıdır. Homojen yapıya sahip oldukları için birbiriyle örtüşmeyen görüntüler görmen doğaldır. Karıncalanma bundan dolayıdır. Sorun değildir. Her daim olmaz. Isındıkça panel buna alışır.
Etiket konusunu bilemiyorum. Satıcılar kendi aralarında alışveriş yapıyor olabilirler. Müşteri mağdur olmasın diye birbirinden ürün alıp veriyorlardır belki.
Kayboluyor mu bu pixeller böyle? Durum bundan ibaret şu an. Ne yapmalı?
Duymadım ve görmedim böyle bir şey. Ölü piksel var mı yok mu?
İşaretlediğim ölü pixel kayboldu bende anlamadım