MAG245r monitörde ölü piksel

Teşekkür ederim hocam. Bugün bir sorun görmedim ekranda ancak şöyle bir durum var teknik olarak bilgim olmadığı için size soracağım. Youtube'da ve twitch'de 1080p videolar izlerken karıncalanmalar oluyor. sanki pixeller hareket ediyormuş gibi böyle görüntü dağılıyor. Mesela az önce bir twitch yayınının videosunu çektim. Coffee House yazan giri bölgeye bakar mısınız? Bunlar normal mi? Yayıncı yayını 2k çözünürlükte vermediği için mi böyle gözüküyor? @Saint Lucia

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yayını 2K çözünürlükte vermediği için mi böyle gözüküyor?

Doğrudur. Başka sebeplerde bulunuyor ama sorun olarak algılama bunu.
Video formatının ekran kartı tarafından işlenmesi sonucu görüntü çeşitli bozulmalar yapabilir.
Bu video çünkü Google ve X platformundan destek alınarak çalışıyor. Video'yu sistem ve monitör upscale etmeye çalıştığında pikselleşme olabilir. Doğaldır. Her görüntü cam gibi olmaz. Bunu şey gibi düşün. TV'de karasal yayın yapan kanalların içerikleri çok canlı gözükmez. Bu yüzden HD kanallar çıktı falan filan. Yine de Netflix'te ya da Amazon'da, Disney+'da izlediğin gibi kaliteli göremezsin diğer platformlarda. Bu normaldir.

@Saint Lucia hocam bu ışık sızması kabul edilebilir seviyede mi bir bakar mısınız?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada yine teknik olarak anlamadığımdan ötürü soracağım, eski monitörümde bu monitörün görüntüsü sanki aynı gibi geliyor bana. Renk ayarlarını mı yapamadım anlamadım. Örnek verirsem GTA veya Assassin's Creed girdiğimde çözünürlüğü 2K ayarlamama ve Ultra ayarlarda oynamama rağmen berrak temiz bir görüntü yok sanki. Puslu sisli bir görüntü oluyor sanki detayları göremiyorum. Örnek vermek gerekirse 720P'den 1080P'ye çektiğimizde bir videodaki her şey netleşir ya öyle bir fark görmedim 1080P'den 2K ya çektiğimde.

Bu ışık sızması kabul edilebilir seviyede mi bir bakar mısınız?

Işık sızması meselesi bu değildir ama. Arka aydınlatmanın köşelerden dışarı parlamasına IPS Glow diyoruz.

Renk ayarları önemlidir. Ancak görüntü netliğini çok etkilemez. Keskinlik kaybı yaşadığını ifade ediyorsun anladığım kadarıyla. Buna göz alışkanlığı da diyebiliriz. Cam gibi görüntü görmen zor. Düzgün bir 1080p monitör ile 2K arasında devasa fark olmaz.

Peki IPS glow kabul edilebilir seviyede mi?

IPS glow atmadın ki dostum? 2 sayfa önce ilk geldiği akşam atmıştın zaten yok demiştim.

Hocam monitör ayarlarında "premium color" diye bir seçenek var. Bu seçeneği seçtiğimde renkler daha canlı oluyor. "quantum dot" dedikleri teknoloji bu seçenek mi oluyor? Ayrıca ben premium color seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda bu seçili ayar gidiyor ve bu beni rahatsız etti. Sürekli premium Color'ı seçmek zorunda mıyım PC yeniden başlattığımda. Kronik bir sorun mu bu? Eğer öyle ise bu klasmanda alternatif monitör önerileriniz var mı? Değişime gidebilirim. @Saint Lucia

Ayarı kaydetmemesi normal. Renk uzantısı ve derinliğini güçlendiriyor. Renkler ile işi olanların tercih edeceği bir ayardır. QD'nin artısı bu zaten. Her daim açık kalması gereken bir özellik değil gözüyle bakılıyor. Aynı renk kalibrasyonunu siz ayarlarından manuel tutturursan açık kalmış havası yaşarsın. Alternatif öneririm ama aynı seviyede memnun kalır mısın emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…