Masaüstü bilgisayar kelimesi geçtiği için bu kategoriye açtım. Babamın arkadaşının oğlu 20000 TL'ye APU sistem toplamışlar. Neden APU toplamışlar anlamış değilim, pek de sorgulamadım. FreeDOS bilgisayar olduğu ve bilgisayara Windows kurmayı bilmedikleri için ben kurmaya gittim. Windows'u kurdum. Windows'u kurduktan sonra bilgisayarın monitörde dalgalanma olduğunu fark ettim. Sonra bilgisayarın sahibine monitör kaç Hz diye sorduğu da 165Hz olduğunu söyledi ama HDMI ile bağladıkları için 144Hz olmuş. DisplayPort takınca 165Hz olduğunu söyledi. Neyse ben geçtim yanına oturdum, soldan bakınca monitörün sağ tarafında kararma sararma türü bir şey olduğunu fark ettim. Monitörün markası Samsung idi ama modeli ne bilmiyorum. Bilgisayarın önüne geçince de sağa dikkatli bakınca kararma olduğunu fark ettik. Fotoğrafını çektik ama bende değil fotoğraf atardım buraya yoksa.
Monitörü 5000 TL'ye almışlar. Monitörü kapalı kutu mu yoksa açık halde mi aldınız diye sordum. Kapalı kutu olarak aldık dediler. Orada testini yaptınız mı dedim hayır dediler ve garanti belgesi fiş fatura falan her şeyi var mı diye sordum. Çocuk gitti içeriden getirdi. Bende dedim o kadar para vermişsiniz gidin değiştirin. Mağazaya gittik bize kullanıcı hatası olduğu söylendi, bende hem kapalı kutu olduğunu hem de testini yapılmadığını söyledim. Birkaç yetkili kişi söylemeye gittiler ama gelmediler. Mağazadan almışlar mağazanın adını ne olur ne olmaz söylemiyorum. Bu durumda dava açma hakkımız doğar mı?