Mahalleye yeni eklenen saha dolapları ne anlama geliyor?

AnTrZ

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller dün sokağımın başında 2 adet saha dolabı olmasına rağmen 1 adet daha saha dolabı eklendi şu an halihazırda TurkNet 75Mbps VDSL internet kullanıyorum resimde görünen saha dolabının eklenmesi benim internet hızıma bir katkısı olur mu yani TurkNet kullanıyorum diye vermemezlik yapılır mı yoksa sadece bölgedeki kapasite arttırımı için mi böyle bir saha dolabı konmuş iyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-04 at 19.42.51.jpeg
    100,4 KB · Görüntüleme: 146
  • WhatsApp Image 2024-09-04 at 19.42.50.jpeg
    69,1 KB · Görüntüleme: 111
Muhtemelen gelir, Fiber 100'e geçersiniz. Türknet ücretsiz modem de veriyor.

Merhaba, Bu OFSD. (Optik fiber saha dolabı) kapasite arttırımı için değil, FTTH (eve kadar fiber için) kullanılan kabin. Normalde LOC bilgileri OFSD üzerinde yazmaz fakat yeni kabinlerde LOC bilgileri yazıyor.

Bu kabin'den binalara fiberler dağıtılır. Yani, şanslısın. Sokağa koydukları için, sana FTTH gelme ihtimali yüzde 99.9. Çünkü OLT tarafında GPON kartlarda bina/haneye göre çoklama yaptıkları için, bazı (eski) binaları es geçiyorlar. Eğer bina yeni ise, gelir.

Merhaba binamız çok yeni değil ama çok eskide değil etrafta yeni yapılan herhangi bir binada yok ve baktığımda dolap kurulmasına rağmen hala binamızda yeni kutu bile yok kutu koyma işlemi saha dolabından sonramı gelir yoksa saha dolabı konmadan öncemi koyulur.

Muhtemelen gelir, fiber 100'e geçersiniz. TurkNet ücretsiz modem de veriyor.

TurkNet hız artışında bilgilendirme yapıyor mu bizim bir şey yapmamıza gerek var mı?

İşin ilginç yanı 3-4 sokak öteyede aynı kabinden koydular.

Binaya OFDK kurulumu (bina içi dağıtım kutusu) En son olur. İlk başta Saha/OFSD'ye fiber gelir, bu OFSD'de OB'ler var. (Optik bölücü) Bu optik bölücü'de Çoklama yapılır, binalara dağıtılır, en son da binaya OFDK koyulur burada da daire sayısına göre çoklama yapılır PLC ile, ve en sonda obk (iç tesisat kablo) daireye çekilir, ONT (sinyali ethernete çeviren cihaz)'da sonlandırma yapılır ve 1000Mbps'ye kavuşmuş olursun.

Yani, işin daha başındasın. Bu süreç t.t md. Göre süresi değişiyor.

Son düzenleme:

Türk Telekom altyapısı ile TurkNet 1000 Mbps alamıyoruz diye biliyorum bu konu hakkında bilginiz var mı?

Türk Telekom altyapısı ile TurkNet 1000 Mbps alamıyoruz diye biliyorum bu konu hakkında bilginiz var mı?
Hayır alamıyorsunuz. Telekom altyapısından Comnet sağlıyor 1000Mbps. Ama firma biraz sıkıntılı.

Evet 1000mbps alamazsınız turknet üzerinden. Sebebi ise İşletmecilerin kiraya göre paket vermesi. 1000Mbit için Türk telekomun kendisi dışında başka bir iss önermem.

Hem yakınınıza hem de birkaç sokak öteye T.Telekom'un OFSD (=Optik Fiber Saha Dolabı) konulduğuna göre bölgenizde FTTH (=Eve kadar fiber) altyapısı planlaması yapılmış. Siz zaten şu anda bakır altyapıdan VDSL hizmetinin faturasını TurkNet'e ödüyorsunuz ama aslında T.Telekom altyapısından internete bağlısınız. Yani TurkNet aracı bir ISS pozisyonunda! Zaten TurkNet 1000 Mbps simetrik internet paketini sadece kendisinin fiberoptik kablo çektiği şebekelerde ve bölgelerde veriyor ki sizin bölgeniz böyle bir TurkNet altyapısına sahip değil.

Binanızda kaç daire var? Eğer sadece 4-5 daire varsa ve binanız orta yaşlarda ise T.Telekom'un planlamasında sizin binayı es geçmeleri bir olasılık ama öyle 8-10 ya da daha çok daireli bina ise bence es geçmezler. Siz bina durumunu bildirin ki biraz daha realist falcılık yapalım!

Ancak bu OFSD'lerin konulması sizin bölgedeki binalara paldır küldür FTTH getirilmesi anlamına da gelmeyebilir. Şansınız varsa (yani Telekom'un planlaması iyi yapılmışsa) kısa zamanda gelir yoksa zaman alır (somut/realist bir süre tahmininde bulunmak çok zor)...

Eğer sizin binaya da T.Telekom FTTH altyapısı getirecek olursa siz 500 veya 1000 Mbps pakete kadar T.Telekom'dan internet aboneliği yapabilirsiniz. Peşin ödemeli durumlarda yine T.Telekom altyapısından hizmet veren Comnet ve Gigaspeed ISS'lerden de abonelik tesis edebilirsiniz. 200 Mbps ve daha düşük hız paketlerinde çok sayıda alternatif ISS var., bunların hemen hepsi önce kullan sonra öde sistemiyle çalışıyor! TurkNet de bunlar arasında ama onlar sadece 100 Mbps abonelik vermekte.

Bu arada: Yeni konulan bu OFSD, diğer 2 saha dolabına ne kadar uzaklıktadır? Mümkünse o diğer iki saha dolabının da fotolarını yollar mısınız?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…