Muhtemelen gelir, Fiber 100'e geçersiniz. Türknet ücretsiz modem de veriyor.Öncelikle iyi sosyaller dün sokağımın başında 2 adet saha dolabı olmasına rağmen 1 adet daha saha dolabı eklendi şu an halihazırda TurkNet 75Mbps VDSL internet kullanıyorum resimde görünen saha dolabının eklenmesi benim internet hızıma bir katkısı olur mu yani TurkNet kullanıyorum diye vermemezlik yapılır mı yoksa sadece bölgedeki kapasite arttırımı için mi böyle bir saha dolabı konmuş iyi sosyaller.
Merhaba, Bu OFSD. (Optik fiber saha dolabı) kapasite arttırımı için değil, FTTH (eve kadar fiber için) kullanılan kabin. Normalde LOC bilgileri OFSD üzerinde yazmaz fakat yeni kabinlerde LOC bilgileri yazıyor.Öncelikle iyi sosyaller dün sokağımın başında 2 adet saha dolabı olmasına rağmen 1 adet daha saha dolabı eklendi şu an halihazırda TurkNet 75Mbps VDSL internet kullanıyorum resimde görünen saha dolabının eklenmesi benim internet hızıma bir katkısı olur mu yani TurkNet kullanıyorum diye vermemezlik yapılır mı yoksa sadece bölgedeki kapasite arttırımı için mi böyle bir saha dolabı konmuş iyi sosyaller.
Merhaba, bu ofsd. (optik fiber saha dolabı) kapasite arttırımı için değil, FTTH (eve kadar fiber için) kullanılan kabin. Normalde loc bilgileri ofsd üzerinde yazmaz fakat yeni kabinlerde loc bilgileri yazıyor.
Bu Kabin'den binalara fiberler dağıtılır. Yani, şanslısın. Sokağa koydukları için, sana FTTH gelme ihtimali yüzde 99.9. çünkü olt tarafında GPON kartlarda bina/haneye göre çoklama yaptıkları için, bazı (eski) binaları es geçiyorlar. Eğer bina yeni ise, gelir.
Muhtemelen gelir, fiber 100'e geçersiniz. TurkNet ücretsiz modem de veriyor.
Merhaba, bu ofsd. (optik fiber saha dolabı) kapasite arttırımı için değil, FTTH (eve kadar fiber için) kullanılan kabin. Normalde loc bilgileri ofsd üzerinde yazmaz fakat yeni kabinlerde loc bilgileri yazıyor.
Bu Kabin'den binalara fiberler dağıtılır. Yani, şanslısın. Sokağa koydukları için, sana FTTH gelme ihtimali yüzde 99.9. çünkü olt tarafında GPON kartlarda bina/haneye göre çoklama yaptıkları için, bazı (eski) binaları es geçiyorlar. Eğer bina yeni ise, gelir.
Binaya OFDK kurulumu (bina içi dağıtım kutusu) En son olur. İlk başta Saha/OFSD'ye fiber gelir, bu OFSD'de OB'ler var. (Optik bölücü) Bu optik bölücü'de Çoklama yapılır, binalara dağıtılır, en son da binaya OFDK koyulur burada da daire sayısına göre çoklama yapılır PLC ile, ve en sonda obk (iç tesisat kablo) daireye çekilir, ONT (sinyali ethernete çeviren cihaz)'da sonlandırma yapılır ve 1000Mbps'ye kavuşmuş olursun.Merhaba binamız çok yeni değil ama çok eskide değil etrafta yeni yapılan herhangi bir binada yok ve baktığımda dolap kurulmasına rağmen hala binamızda yeni kutu bile yok kutu koyma işlemi saha dolabından sonramı gelir yoksa saha dolabı konmadan öncemi koyulur.
Binaya ofdk kurulumu (bina içi dağıtım kutusu) en son olur. İlk başta Saha/OFSD'ye fiber gelir, bu Ofsd'de Ob'ler var. (optik bölücü) bu optik bölücü'de çoklama yapılır, binalara dağıtılır, en son da binaya ofdk koyulur burada da daire sayısına göre çoklama yapılır plc ile, ve en sonda obk (iç tesisat kablo) daireye çekilir, ONT (sinyali Ethernet'e çeviren cihaz)'da sonlandırma yapılır ve 1000MBPS'ye kavuşmuş olursun.
Yani, işin daha başındasın. Bu süreç TT md. Göre süresi değişiyor.
Hayır alamıyorsunuz. Telekom altyapısından Comnet sağlıyor 1000Mbps. Ama firma biraz sıkıntılı.Türk Telekom altyapısı ile TurkNet 1000 Mbps alamıyoruz diye biliyorum bu konu hakkında bilginiz var mı?
Evet 1000mbps alamazsınız turknet üzerinden. Sebebi ise İşletmecilerin kiraya göre paket vermesi. 1000Mbit için Türk telekomun kendisi dışında başka bir iss önermem.Türk Telekom altyapısı ile TurkNet 1000 Mbps alamıyoruz diye biliyorum bu konu hakkında bilginiz var mı?
Hem yakınınıza hem de birkaç sokak öteye T.Telekom'un OFSD (=Optik Fiber Saha Dolabı) konulduğuna göre bölgenizde FTTH (=Eve kadar fiber) altyapısı planlaması yapılmış. Siz zaten şu anda bakır altyapıdan VDSL hizmetinin faturasını TurkNet'e ödüyorsunuz ama aslında T.Telekom altyapısından internete bağlısınız. Yani TurkNet aracı bir ISS pozisyonunda! Zaten TurkNet 1000 Mbps simetrik internet paketini sadece kendisinin fiberoptik kablo çektiği şebekelerde ve bölgelerde veriyor ki sizin bölgeniz böyle bir TurkNet altyapısına sahip değil.Öncelikle iyi sosyaller dün sokağımın başında 2 adet saha dolabı olmasına rağmen 1 adet daha saha dolabı eklendi şu an halihazırda TurkNet 75Mbps VDSL internet kullanıyorum resimde görünen saha dolabının eklenmesi benim internet hızıma bir katkısı olur mu yani TurkNet kullanıyorum diye vermemezlik yapılır mı yoksa sadece bölgedeki kapasite arttırımı için mi böyle bir saha dolabı konmuş iyi sosyaller.