Mahremiyetimi nasıl maksimum düzeye çıkartırım?

Dijital cihaz kullanmayı bırakabilirsin ve ya yetenekleri kısıtlı cihazlara yönel (Nokia 3310).
Aslında o da kusursuz bir seçenek değil, hala daha sinyal üçgenleme(triangulation) ile nerede olduğum rahatlıkla bulunabilir. Benim amacım günlük hayatımı fazla kısıtlamadan olabildiğince mahremiyetimi artırmak.
Sanırsam sorumu tam izah edememişim. Benim buradaki en büyük hedefim hükümetler ve şirketler tarafından yapılan profillemeyi ve bundan ötürü de oluşan propaganda/izlenmeyi azaltmak. Zaten büsbütün gizlilik istersem sahiden de bir adaya falan kaçmam gerekir ancak bu da tabii ki pratik değil.

Hocam adaya da kaçsan uzayada kaçsan bu saatden sonra gizlilik yoktur.

Şuan gerçek hayat bu, paranoyak olmayalım.

Mahremiyet falan günümüzde olamaz artık e-Devlet T.C. hepsini silmen gerek.
Amacım mümkün olduğunca durumu düzeltmek. Zararın neresinden dönsek kardır. Zaten E-Devlet verileri çalınması da apayrı bir skandal. Ama mesela oradan bulunan verimle de yapılan şeyi kısıtlayabilirim. Örneğin kendim hakkında internette daha az bilgi bulunmasını sağlarsam E-Devlet verilerimle diğer bilgilerin birleştirilmesi zorlaşır. Yani biraz olsun daha sağlam bir güvenlik elde etmiş olurum. Buradaki mesela noktaların(verilerin) birleştirilmesini ve kullanılabilir hale getirilmesini azaltmak. %60 koruma %0 korumadan iyidir.

Çıkartamazsın. Bill Gates'in üvey kardeşi falan değilsen hiç kimse seni özellikle izlemez merak etme.

Kullandığın işletim sistemine kadar biliniyor sen neyin kafasındasın.

@433815 Siz bu konuda biraz daha teknik yeterliliğe sahip birisi gibisisiniz, sizin de düşüncelerinizi almak isterim. Zaten Ubuntu Touch kullanıyorsunuz, bu büyük bir adım ve demek ki siz de bazı konularda biraz daha "kırmızı hap"lanmışsınız.

Son düzenleme:
Buradaki mesela noktaların(verilerin) birleştirilmesini ve kullanılabilir hale getirilmesini azaltmak
Bu durum için en iyi önerim sosyal medya kullanmamak, bunu yapamıyorsanız size ait olan fotoğraf, isim vb şeyleri sosyal medya gibi yerlerde kullanmamanız. Diğer durumda bu dediklerinizi yaparsanız ve size ait bir sosyal medyanız olursa bu yaptıklarınızın hiçbir anlamı kalmaz.

İsteklerinize istinaden söylüyorum, siz zaten uygulamaları kullanmaya başlarken sözleşmelerde anonim bir şekilde verilerinizi vereceğinizi söylüyorsunuz, bu durumda en mantıklı çözüm direkt interneti bırakmak gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…