Mail adresi yabancı birinin kurtarma maili olarak eklendi

Blewiced

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller diliyorum. Dün telefonuma gelen bir bildirimle olayı fark ettim. "xxyy56@gmail.com için güvenlik uyarısı" olarak mail gelmiş. Xx ve yy olarak tanımladığım kısım benim mail adresimle aynı. Sonunda 2 farklı rakam olan bir mail beni kurtarma eklemiş. Gmail'e girip baktığımda mail Google'ın kendisinden gelmiş, phishing falan da değil. Gelen kutumda benzer bir mail daha gördüm, o da bir önceki gün gelmiş. Olayın en başı gelen e-posta doğrulamasıyla başlamış.

İlk olarak 11.54'te bu mail gelmiş. Ardından 12.10 da ise alttaki mail.

Olayı fark etmemi sağlayan dün gelen mail ise alttaki mail.

İlk başta yıllar önce onlarca mail kullandığımdan ötürü acaba eski hesaplarımdan biri ve çalındı mı diye düşünerek maile giriş yapmayı denedim. Hesabın bulunduğu 3 telefon var 3 üde daha önce kullandığım veya mevcutta kullandığım telefon değil. Biraz daha kurcaladım hesap kurtarma yapmayı denedim, Google 48 saat sonra mail atacak ve hesaba girecektim. Çok geçmeden "hesap kurtarma iptal edildi" diye bir mail geldi ve "Google hesabınız bir bilgisayarda veya mobil cihazda kullanılıyor." yazıyordu. Ayrıca maillerin birinde profil fotoğrafı bulunuyor, fotoğraf belli belirsiz olsa da bana ait olmadığına eminim. Bunlardan ötürü mail adreslerinin benim olmadığına kanaat getirdim. Ancak 2 gün üst üste bunun yaşanması beni tedirgin etti. Birisi kasıtlı olarak mı bunu yapıyor, yoksa yanlışlıkla mı oldu, virüs mü var hiçbir anlam veremedim.
Mailimin xxyy@gmail.com olduğunu düşünerek 2 gün üst üste xxyy26@gmail.com ve xxyy55@gmail.com gelmesinden ötürü şüphelendim. Yaptığım taramalar da temiz çıktı, şifrelerimi değiştirmeli miyim nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca eğer başlığı yanlış kategoriye açtıysam da affınıza sığınıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Bir adresin gerçek olup olmadığını belirlemeye çalışmanın bir anlamı yok; gerçek kaynağını gizlemenin karmaşık yolları var."

Son 1 yılda böyle çok fazla vaka yaşanmış. Sahte olduğu ve aldırış etmemeniz gerektiği söyleniyor.

Fakat mail Google'dan gelmiş, gerçekten kurtarma eklediğim maillerin gönderici kısımlarıyla birebir örtüşmekte. Bende benim olmadığı için işin sonunda bu hesabı tanımıyorsanız silin kısmından siline bastım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…