Mail çalındıktan sonra hesaplar çalınmaya başladı

fbr

Decapat
Selam, bir hafta kadar önce bilgisayarıma virüs bulaştı. Geçen gün birden Riot, Facebook, LinkedIn'den e-posta almaya başladım; “giriş şifreniz şu” falan gibi. Görünce hemen önce e-posta şifremi telefondan değiştirdim, sonra Facebook ve Riot şifrelerini de değiştirdim. Ancak LinkedIn'e numara eklenmiş ve ben şifremi unuttum desem de kod o numaraya gidiyor. Giriş yapamıyorum. LinkedIn ile iletişim de kurulamıyor, giriş yapmadan o da ayrı bir şey. Yeni bir e-posta ile giriş yaptım, o şekilde bir destek talebi (ticket) yolladım ama kimlik istiyorlar. Zaten LinkedIn'i aktif olarak kullanmıyordum, o yüzden kimlik gönderme taraftarı değilim. Bunun hakkında kimlik göndermeden ne yapabilirim? Bu, çok saçma bir olay; benim e-posta adresim ama başkasının hesabı var. Ayrıca Twitter da gitmiş herhalde o günlerde ama bana hiç bildirim yapmadı. Hesaptan bir şeyler paylaşılınca fark ettim, şifresini değiştirdim. Bugün ise Spotify'dan “giriş yapıldı” diye bir e-posta aldım, hemen şifremi değiştirdim ve diğer hesaplardan çıkış yaptım. Bu ne zamana kadar devam edecek, bilmediğim yerlerde üyeliklerim olabilir.

Normalde geçen hesaplar gittiği gün hemen format attım. Önce Kaspersky kurdum, ardından kurulumları yaptım. Ancak Twitter'ın bildirimsiz giriş yaptırması ve bugün Spotify'dan gelen e-posta canımı sıktı. Nasıl olmuş olabilir?

• Ne gibi önlemler almalıyım?
  • Maille giriş yapılan yerler için mail şifresini değiştirmek yetmiyor mu?
  • Unuttuğum üyeliklerimden Twitter gibi bildirim atmayan oldu mu?
  • Bu işten nasıl kurtulacağım?
  • LinkedIn'de kimliksiz almanın yolu yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…