Mail hesabını silmek

Harrier Du Bois

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, birkaç gündür hesaplarıma sızılıyordu ve ben de çözüm olarak mail hesabımı silmeye karar verdim.

Bu mail hesabını 10 seneden fazla bir süredir kullanıyordum, yüzlerce farklı siteye bu mail ile kayıt olmuştum. Gelinen noktada bilgisayarı iki defa temiz formatlamama rağmen yine de hesaplarıma yurt dışından birilerinin girdiği gördüm ve sorunun mail hesabından olduğunu düşündüm. Yeni ve temiz bir mail hesabı açtım, çok önemli üyeliklerimi bu yeni e-postaya taşıdım. Geriye kalan diğer hesapları ise öylece bıraktım ve mail hesabımı kapattım. 30 gün sonra kalıcı olarak kapanacak.

Sormak istediğim soru şu:
Kapatmış olduğum mail hesabına bağlı olan sitelere ve üyeliklere ne olacak? Bağlı oldukları mail hesabı kapandığı için işlevsiz hale gelirler mi? Eğer işlevsiz hale gelirlerse bir daha herhangi bir sızma problemi ile karşılaşmam herhalde.

Selamlar, birkaç gündür hesaplarıma sızılıyordu ve ben de çözüm olarak mail hesabımı silmeye karar verdim.

Bu mail hesabını 10 seneden fazla bir süredir kullanıyordum, yüzlerce farklı siteye bu mail ile kayıt olmuştum. Gelinen noktada bilgisayarı iki defa temiz formatlamama rağmen yine de hesaplarıma yurt dışından birilerinin girdiği gördüm ve sorunun mail hesabından olduğunu düşündüm. Yeni ve temiz bir mail hesabı açtım, çok önemli üyeliklerimi bu yeni e-postaya taşıdım. Geriye kalan diğer hesapları ise öylece bıraktım ve mail hesabımı kapattım. 30 gün sonra kalıcı olarak kapanacak.

Sormak istediğim soru şu:
Kapatmış olduğum mail hesabına bağlı olan sitelere ve üyeliklere ne olacak? Bağlı oldukları mail hesabı kapandığı için işlevsiz hale gelirler mi? Eğer işlevsiz hale gelirlerse bir daha herhangi bir sızma problemi ile karşılaşmam herhalde.

Ben Epic Games'e bağlı e postamı silmiştim ve onay kodu gelmediği için giriş yapamamıştım destekle görüşüp değiştirdim ama çok uğraştım sana tavsiyem e postanı silmeden önce kullandığın uygulamalara bağlı mailini yeni açtığın mail ile değiştirmen.

Gmail ile hesap açtığınız yerlerdeki hesaplar kalır. Gmail kodu veya 6 haneli onay kodları gönderilmez. Gmaile bağlı tüm hesapların gmail’ini değiştirin.

Ben Epic Games'e bağlı e postamı silmiştim ve onay kodu gelmediği için giriş yapamamıştım destekle görüşüp değiştirdim ama çok uğraştım sana tavsiyem e postanı silmeden önce kullandığın uygulamalara bağlı mailini yeni açtığın mail ile değiştirmen.
önemli olanları değiştirdim zaten hocam, geride bıraktıklarımın çok bir önemi yok, o hesaplara girmesem de çok bir şey kaybetmem, yeni hesap açarım hiç değilse.

Gmail ile hesap açtığınız yerlerdeki hesaplar kalır. Gmail kodu veya 6 haneli onay kodları gönderilmez. Gmail'e bağlı tüm hesapların Gmail'ini değiştirin.

Az önce Zoom üzerinden denedim. E-posta hesabımı kapatmış olmama karşın yine de 6 haneli onay kodu gönderiyor. Hesap 30 gün sonra kapanacağı için mi böyle acaba?

Az önce Zoom üzerinden denedim. E-posta hesabımı kapatmış olmama karşın yine de 6 haneli onay kodu gönderiyor. Hesap 30 gün sonra kapanacağı için mi böyle acaba?
Evet 30 gün sonra hiç gelmeyecek.

Evet 30 gün sonra hiç gelmeyecek.

O zaman problem hala devam ediyor diyebiliriz sanırım, en azından 30 gün boyunca. Maile girmeye çalıştığımda "20.04.2025 tarihinde kapatılacak bir hesapta oturum açmaya çalışıyorsunuz. Hesabı yeniden açmayı seçebilirsiniz. İptal ederseniz hesabınızın kapatılma süreci devam edecek" şeklinde bir uyarı geliyor ve ben de hesabı kapatmak istediğim için girmiyorum. Ancak, başkaları buradan devam edebilir herhalde.

Birkaç defa temiz kurulum yapıp mail şifreni de değiştirdiğin halde tekrar tekrar sızma olduysa sorun ağdaki diğer cihazlarda olabilir. Eğer öyle ise yeni mail hesabına da kolaylıkla çalabilirler.
Bende bu noktaya odaklandım. Şifre değiştirdiğin veya 2FA kullandığın halde(kullanıyorsan) nasıl oluyorda hala çalışabiliyor? enteresan.

Birkaç defa temiz kurulum yapıp mail şifreni de değiştirdiğin halde tekrar tekrar sızma olduysa sorun ağdaki diğer cihazlarda olabilir. Eğer öyle ise yeni mail hesabına da kolaylıkla çalabilirler.
Farklı bir instagram hesabım var ve onun bağlı e-posta da farklıydı. Geçen akşam bir şekilde o hesaba da giriş yapılmış ve bir sürü kişi takip edilmiş. Ağ konusunda telefonlardan mı bahsediyorsunuz? Wifiye bağlı 4-5 tane telefon var. Nasıl bir önlem almam gerekiyor?

Telefondan olabilir mi? Wifiye bağlı 4-5 tane telefon var. Onlar için nasıl önlem almam gerekiyor?

Bende bu noktaya odaklandım. Şifre değiştirdiğin veya 2FA kullandığın halde(kullanıyorsan) nasıl oluyorda hala çalışabiliyor? enteresan.
Asıl mail hesabımda sızma olmuyor, ama bağlı olan hesaplar üzerinden sızma girişimi oluyor. Bugün ben hesaplar ile uğraşırken bile Brezilya lokasyonlu birisi LinkedIn hesabıma girmeye çalışmış, güvenlik maili gelince fark ettim ve müdahale ettim.

Bende bu noktaya odaklandım. Şifre değiştirdiğin veya 2FA kullandığın halde(kullanıyorsan) nasıl oluyorda hala çalışabiliyor? Enteresan.

Bir de şöyle bir şey var; hem Messenger hem de Instagram hesaplarına sızanlar, herhangi bir şifre ya da e-posta değişikliği yapmadı. O da ayrı ilginç.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı