Furryassassin
Hectopat
Daha fazla
Herkese merhaba,,. Öncelikle spam maillere bilincinde olan gördüğüm zaman silen birisiyim. Ama bazen normal gelmesi gereken mailler de spam olarak düşebildiği için gereksiz mailleri de kontrol ederim hep. Geçenlerde firma mailimize bir mail geldi. İşte telefonlarımızı aradıklarını ama ulaşmadıklarını belirtmişler ve bir fiyat teklifi dosyası eklemişler ve de bunu fiyatlandırmamızı istemişler. Bizim de gerçekten telefon hatlarımız gün içerisinde kopuyor. Bende mailde öyle yazdıkları için gerçek sandım. Dosya inerken uzantısını değişik görünce hemen iptal ettim ama Windows virüs uyarısı verdi ben de hemen format attım. Temiz format attım. Bir gün sonra beni İngilizce kurslarından, hastanelerden, güzellik merkezlerinden, inşaat firmalarından, internet sağlayıcılarından vs. aradılar. Arayan herkes iletişim formu doldurduğumu bilgi almak istediğimi belirtti. Şöyleki, benim tel no ile isim ve soyismimi alıp sağ sola bilgi başvurusunda bulunulmuş. Daha sonra gelen SMS'lere baktığımdada martıdan, tıkla gelsinden ve başka Online mağazalardan doğrulama kodları gelmiş hep üyelik işlemlerini tamamlamam için. Ve hepsi aynı dakikada gelmiş ve 5-6 tane gelmiş her birinden. Ben suç duyurusunda bulundum tel no mu değiştirdim. Sizelere sorum böyle virüs olabilir mi? Bot virüs gibi. Her yere iletişim formu doldurup gönderen. Sağ sola üye olmaya çalışan. Bu işlemlerle nasıl bir kar elde edebiliyorlarki?