Mail'e yapılan giriş denemeleri

Yedinci Mühür

Decapat
Geçen sene büyük ihtimal keylogger yedim ve çoğu hesabıma giriş yapıldı (giriş yapıldı fakat giren ne bir şey yapmış ne de şifreyi değiştirmiş). Önemli şeyler yoktu. Neyse şifreleri değiştirdim hayata devam ettim. 3 gün önce mailime giriş denemesi yapılmış. Bunla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Endişem ise neredeyse 1 yıl olacak ve içerisinde önemli olmayan bir hesaba neden girilmeye çalışılıyor? Zaten o olaylardan dolayı bayağı sıkıntılı bir dönem geçirmiştim ruhsal açıdan, nüksetmesi iyi olmadı. Ne yapmalıyım?

Deneme yapılır bu normaldir önemli olan şifreni bilip bilmediği.

Şifreni bilip de mi girmeye çalışmış ve doğrulamaya takılmış yoksa öylesine deneme mi yapmış lamerin teki?

Sisteminizde bir şeylerin varlığından şüpheliyseniz imzamdan rapor 1 ve Farbar Recovery Scan Tool raporu paylaşın inceleyelim.

Önceki konuda da demiştim kendini bunaltma ruhsal olarak bu tarz şeyler yüzünden. Bunlar çözümü olan şeyler korkulacak bir şey yok.

Herhalde yanlış şifre girmiş . Çünkü temiz telefondan şifreyi değiştirip 2 adımlı doğrulamayı aktifleştirmiştim . Hocam bu arada bu olay ile ilgili birçok başlık açtım ve forumu çok meşgul ettim . Size kısa ama detaylarıyla olayı baştan anlatsam okuma ve cevap verme durumunuz olur mu ? İnanın içim rahatlıyor sizin yorumlarınızla .

Tabii ki.

Son düzenleme:
Öncelikle 2018' in yazında bilgisayar toplamıştım . İşletim sistemi 800 tl civarı diyince mecbur mahalledeki bilgisayarcıda korsan kuruldu sistem . Neyse 1-2 ay takıldım sınav senem olduğu için bilgisayarı kaldırdım . 2019 şubat gibi ise yeniden kurdum ve kullanmaya başladım . Bir gün dışarıdan eve gelirken elime telefonu aldım youtube'a girecektim . Hesabınızın şifresi değiştirildi dedi . Güvenli telefon annemin üzerine olduğu için kurtardım . Ama kardeşimin elinde olduğu için o yapmıştır sandım ki çok saçma düşünmüşüm herhalde sınav stresi böyle düşündürdü . Neyse haziran ayı geldi eskiden öylesine kullandığım facebook hesabına gireyim dedim .Güvenlik -giriş hareketleri kısmında yabancı ülkelerden giriş yapılmış . Burada bir şüphelendim. Şifreyi değiştirdim .Tarama yaptım pc de bir şey çıkmadı . 1 ay daha geçti . Oyun hesabıma bir girdim açıklama kısmında küfür yazıyordu . Bunu gördüğüm an aklıma keylogger ya da trojen,rat vb yemiş olabilme ihtimalim geldi (korsan uygulama pek kullanmasam da 2 -3 oyun ne yazık ki indirmiştim ).Baya kötü oldum . Zaten yalnız kendi halinde takılan biriydim böyle bir şeyin başıma gelmiş olması üzdü beni . Neyse yahoo hesabıma bakayım dedim saçma sapan mailler , kullanmadığım halde netflixten gelen mailler vardı . O korkuyla pc yi kapadım ve şifreleri dahi değiştirmedim . Yaklaşık 6 ay geçti . Yahoo hesabıma baktım . Bu hesaba bağlı olan benim bile unuttuğum ig hesabına giriş yapılmış. Bundan sonra şifreyi değiştirip sildim . Aklıma takılan şey ise hesaplara giriliyor olması ama şifreyi falan değiştirmemiş olması buna çok takıldım . Neyse kafaya takmayayım dedim . Geçen gün farklı bir e-mail adresime giriş denemesi yapılmış . Aradan uzun zaman geçmesi ama hâla böyle bir şeyin olması çok endişelendiriyor . Bir sürü senaryo kuruyorum kafamda . Bir keresinde pc üzerinden Ösym şifremi girmiştim ama yakın zamanda hatta aynı gün bile değiştirmiş olabilirim .
Senaryolar şu şekilde
ya kimlik bilgilerim çalındıysa
ya pc üzerindeki ailem ve benim fotoğraflarım saçma sapan kullanılırsa
ya bu giren kişi takıntılı bir psikopatsa ve amacı zarar vermekse gibi gibi şeyler.
1 yıl geçicek görünürde bir şey olmadı inşallah da olmaz ama belirsizlik baya sıkıntı yaratıyor . Söyleyeceklerim bu kadar biraz uzun oldu kusura bakmayın ancak yazarak bir nebze rahatlıyorum

@Yedinci Mühür
Okudum tamamını.

O sene tahminen oyun ile birlikte hile felan da indirdiyseniz onlardan zararlı bulaşma ihtimali yüksek. Veya aynı şifreleri sık kullanıyorsanız kullandığınız bir yerde veri sızıntısı olduysa o şekilde şifrenizi bulmuştur. Ben daha çok ikinci ihtimale bakıyorum.

O kullanmadığın hâlde gelen Netflix mailleri sahtedir yani spam herkese gelen türden.

Öncelikle rahatla ve kendi canını sıkma. Aradan bir sene geçmiş ve sen de gerekli önlemleri almışsın iki adımlı doğrulama felan. Şifreni bilmeden deniyorsa sorun yok takma dener gider.

Şifreni güçlü koy, iki adımlı doğrulama aktif olsun varsa güvenlik sorusu değiştir şaşırtmacalı olsun. Mesela sana diyor ya en sevdiğin hayvan felan işte sen bambaşka bir şey yaz felan. Her yerde aynı şifreyi kullanma her yerde başka şifre kullan. Bilgisayarında iyi bir IS bulunsun onu kullan.

Kimlik bilgilerin hesaplarında bulunuyorsa da kendine çok sıkıntı etme her şeyin yazmıyorsa birebir. Kimlik numaraları önemini kaybetmese de artık sadece kimlik numarası ile işlem yapılmıyor çoğu kurumda.

Ailenin fotoğraflarını kimsenin kullanacağını sanmıyorum. Yapan da zaten büyük ihtimalle veri sızıntılarında şifrenizi buldu birden çok yerde aynı şifre kullanan biriyseniz hesabınıza girip küfür bıraktı çıktı. Böyle mal insanlar oluyor dert etmeyin.

Üstte verdiğim siteden de ilgili e-posta adresini sorgulayın. Eğer veri sızıntısında geçiyorsa dediğim gibidir durum.

Hesaplarına her giriş çıkışta loglanıyor zaten IP adresler. VPN kullanıyorsa o da zaten çok abartılı bir şey değilse adli bir durumda kendisini kurtarmayacaktır.

Yani her şeyin kaydı tutuluyor bahsettiğiniz mecralarda. Herhangi bir şey olması durumunda ortaya çıkacaktır inşallah.

Kendinizi ve gönlünüzü ferah tutun. Her insanın başına gelebilecek şeyler bunlar. Sizin sadece sosyal medya hesaplarınıza girmiş çıkmış biri siz de sonra şifreleri zaten değişmişsiniz. Dünyada daha neler neler var bunları dert etmeyin. Bunlar çözümü olan şeyler ve korkulacak değiller. En fazla yeni e-posta açarsınız en kötü ihtimali düşünürsek. Allah daha kötüsünden uzak tutsun.

Allah razı olsun hocam . Gerçekten rahatladım . Cevabınız için , vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…