Mail'im hacklenmiş olabilir mi?

ensozcil

Hectopat
Tarayıcılarda kendi hesabımı açınca tarayıcı donuyor. Daha önce böyle böyle bir sorunla karşılaşmadım. Chrome'u silip yükledim, başka tarayıcılarla denedim yine de tarayıcıyı açınca 3-5 sn sonra tarayıcı yanıt veriyordu. Mail hesabımı bir açtım, 15 dakikada 100'e yakıın mail gelmiş. Hepsi değişik yerlerden ama aynı içerikte. Resimde posta kutumu paylaştım. Sizce neden kaynaklıdır?

Screenshot 2022-12-26 232229.png

Görünüşe bakılırsa bir cihaz/kişi outlook hesabınızdan spam saldırısı yapıyor. (Diğer insanlara rastgele mail atma gibi.) Daha sonra da Microsoft bunu spam olarak algıladığı ve engellediği için her gönderemediği mail için size bilgilendirme maili göndermiş. Öncelikle, farklı bir cihaz kullanarak hesabınızın şifresini değiştirin. Sonrasında, bilgisayarınıza virüs taraması gerçekleştirin. (Mümkünse format atmak, daha güvenilir bir yol olabilir.)

Mail bombing var muhtemelen, tarayıcının tekli sekme için maksimum bellek kapasitesi desteğini aşıyor olabilir bu şekilde. Bu da donmaya sebebiyet veriyordur. Normalde Outlook'un bu tarz mailleri doğrudan spam klasörüne alması gerek, ilginç.

Mail bombing var muhtemelen, tarayıcının tekli sekme için maksimum bellek kapasitesi desteğini aşıyor olabilir bu şekilde. Bu da donmaya sebebiyet veriyordur. Normalde Outlook'un bu tarz mailleri doğrudan spam klasörüne alması gerek, ilginç.
Bu mailler, kendi mail hesabından başka insanlara gönderilmeye çalışılan mailler hakkında bilgilendirme mailleri. Yani karşı taraftan gelen bir saldırı yok, saldırıyı kendi hesabı yapıyor. Ayrıca spam klasörüne atmaz çünkü gelen mailler Microsoft'un "Gönderme Başarısız" mailleri. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı