Bana bu key OEM diye verildi, MAK çıktı galiba. Bir sorun olur mu aylardır kullanıyorum. Format atınca gitmiyor anakarta gömüldü, başka bilgisayarda çalışmıyor.
İlk önce MAK Key nedir? Mak Key toplu lisanstır büyük şirketler kullanır ve belirli bir sayıdan fazla etkinleştirme yapılırsa iptal olur. Retail nedir? İstediğiniz anakartta kullanabilirsiniz kaç anakartta kullanılabilir bilmiyorum. OEM nedir? OEM sadece ilk kullanılan bilgisayarın anakartına özeldir anakarta gömülür daha o kart haricinde işe yaramaz.
Daha önce Retail lisansa sahip bilgisayarda kullanılmış bir Microsoft hesabınıza bağlı olarak etkinleştirilmiş olabilir. Ayarlardan etkinleştirme sayfasına gittiğinizde hesabınıza bağlı dijital lisans ile etkinleştitildi, diye yazar.
Daha önce Retail lisansa sahip bilgisayarda kullanılmış bir Microsoft hesabınıza bağlı olarak etkinleştirilmiş olabilir. Ayarlardan etkinleştirme sayfasına gittiğinizde hesabınıza bağlı dijital lisans ile etkinleştitildi, diye yazar.
O zaman bu hesabı bilgisayardan kaldırdığımda kod gidecek değil mi? Bir de yeni bilgisayarda Microsoft hesabımla giriş yapıp bu kodu girdiğimde etkinleşecek, doğru mu?