MAK keyler güvenli midir?

Lbs99229

Centipat
7 ay önce falan MAK key almıştım. Bugün Instagram'da gezinirken, bir videonun yorumlarında "MAK keyler güvenli değildir" yazıyordu. Sonra benim içimde bir şüphe düştü. Birkaç yerden baktım. Eğer anahtarın patlarsa Microsoft'tan kalıcı ban yersiniz ve anahtardan virüs bulaşabilir yazıyordu. Bu doğru mu? Bir de anahtarı değiştireyim mi? Şu ana kadar hiç sorun çıkmadı. Bir de almamı önerdiğiniz bir yer var mı? O anahtarı SağlamLisans'tan almıştım. Anahtarı bilgisayara USB ile format atarken girmiştim.

Son düzenleme:
Kalıcı ban ne demek hocam? Böyle bir şey duymadım.
Güvensiz bir tarafı da sözkonusu değil. Windows'unuzu KMS ya da illegal yöntemler olan crack vs. gibi bir araçla etkinleştirmişseniz bu güvensizdir.
MAK Key denilen lisans anahtarları toplu lisans anahtarlarıdır. X firmasına 10.000 kullanıcılık lisans anahtarı örneğin. Retail key tercih edilmesindeki avantaj da tam olarak bu sebepten kaynaklı. Sadece size ait bir lisans anahtarı retail keyler. Format sonrası da rahatça kullanabilirsiniz. MAK Key yeterince fazla kişiye satılmışsa (yukarda bahsettiğim X firması 10.000 kullanıcılık lisans anahtarı örneği) formatlamadan sonra kullanılamama durumu sözkonusu.

Kalıcı ban ne demek hocam? Böyle bir şey duymadım.
Güvensiz bir tarafı da sözkonusu değil. Windows'unuzu KMS ya da illegal yöntemler olan crack vs. gibi bir araçla etkinleştirmişseniz bu güvensizdir.
MAK Key denilen lisans anahtarları toplu lisans anahtarlarıdır. X firmasına 10.000 kullanıcılık lisans anahtarı örneğin. Retail key tercih edilmesindeki avantaj da tam olarak bu sebepten kaynaklı. Sadece size ait bir lisans anahtarı retail keyler. Format sonrası da rahatça kullanabilirsiniz. MAK Key yeterince fazla kişiye satılmışsa (yukarda bahsettiğim X firması 10.000 kullanıcılık lisans anahtarı örneği) formatlamadan sonra kullanılamama durumu sözkonusu.
Bilgisayarda KMSPico var diye USB ile format atıyordum. Format atarken KEY isteme ekranı çıkmıştı(aşağıya koydum), ben de Sağlam Lisansdan bir key alıp onu girmiştim.

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-30_223047115.png
    resim_2025-07-30_223047115.png
    47 KB · Görüntüleme: 13
Ben, formattan sonra kullanılabilme avantajı ve genellikle MAK ile aynı fiyatta olması sebebiyle Retail'i tercih ediyorum. Ama ürün anahtarından virüs bulaşan görmedim hiç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı