Makaralı ve makarasız filamentler arasında geçiş yapılabilir mi?

627848

Decapat
Makaralı filament ile makarasız filament arasındaki tek fark makara mı? Makarasız filamentin makaralı filamentin makarasına takılması sorunsuz mu? Ve makarasız filamentin daha ucuz olması sorunlara yol açar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Makarasız filamenti boş makaraya sarabilirsin kalite farkı belki vardır aldığın yere göre değişir.
Makaraya sarman uzun sürecektir. Ama direkt makarasız kullandığım da oldu.
Makine: UM2

Makarasız filamenti boş makaraya sarabilirsin kalite farkı belki vardır aldığın yere göre değişir.
Makaraya sarman uzun sürecektir. Ama direkt makarasız kullandığım da oldu.
Makine: UM2
Yani diyelim bir flament beğendim ondan 10 tane alıcam, hepsini makaralı alınca daha mı iyi oluyor yoksa makarasız mı

Makaralı ile makarasız arasında kalite farkı yok. Tek fark 20-30 TL daha ucuz olması. Eğer elinizde alacağınız filamente uyumlu çıkarılıp takılabilir makara yoksa makarasız almanızı önermem çünkü kullanmak için makaraya ihtiyaç duyacaksınız. Porima makarasız sattığı filamentler için sitesinde makaranın STL dosyasını paylaşmıştı ancak onu yazdırmak için harcanacak 200 gr. Filament ile makaralı satılan filamentin ücretini geçiyor :)

Ben yaklaşık 2 ay önce 2 adet makarasız 1 adet makaralı olacak şekilde 3 adet Elas3D filament aldım. Elimde boşta Elas3D makarası olduğu için makarasız olan 1 filamente elimdekini takıp kullandım. Elas3D'nin makarası çıkarılabilir olduğu için bir sıkıntı yaşamadım.

Makaralı ile makarasız arasında kalite farkı yok. Tek fark 20-30 TL daha ucuz olması. Eğer elinizde alacağınız filamente uyumlu çıkarılıp takılabilir makara yoksa makarasız almanızı önermem çünkü kullanmak için makaraya ihtiyaç duyacaksınız. Porima makarasız sattığı filamentler için sitesinde makaranın stl dosyasını paylaşmıştı ancak onu yazdırmak için harcanacak 200 gr. Filament ile makaralı satılan filamentin ücretini geçiyor :)

Ben yaklaşık 2 ay önce 2 adet makarasız 1 adet makaralı olacak şekilde 3 adet elas3D filament aldım. Elimde boşta elas3D makarası olduğu için makarasız olan 1 filamente elimdekini takıp kullandım. Elas3D'nin makarası çıkarılabilir olduğu için bir sıkıntı yaşamadım.

Hocam şimdi aynı marke aynı model aynı flament, 5 tane alacağım 1 tanesini makaralı gerisinin hepsini makarasız alsam biri bitince makarasını diğerine taksam uygun mudur? Bir de ortalama 450 TL'yi geçmeyecek flament önerir misiniz 400TL de olurç.

Hocam dediğim gibi filament makarası çıkan marka benim bildiğim Elas3D var onun da kalitesi tartışılır. Ben önemli olmayan parçalar için uygun fiyatlı PETG olduğu için aldım. Hepsini aynı renk alacaksanız dediğiniz gibi olur ancak farklı renklerde alacaksanız yine birden fazla makara lazım olacak. Filament önerisi için kesin şunu alabilirsiniz diyemem ancak kullandıklarım arasından örnek verebilirim. Microzey fiyat performans olarak iyi geldi bana.(Yeni üretilmiş taze olması önemli) Creality ender serisinden turkuaz olanı kullandım çok fena koku yayıyordu ancak başka bir arkadaş koku yaymadığını söylemişti. Yüzey kalitesi olarak Microzey ile fark yoktu diye hatırlıyorum. Son olarak elas3D PETG kullandım. 1 kg makaralı 279, makarasız 259 TL, ye aldığım için yüzey kalitesine çok takılmıyorum. Kalite olarak diğer ikisinden daha kötü diyebilirim. Ya da siyah olduğu için kusurları daha çok belli ediyor da olabilir.

Gözlemlediğim kadarıyla genelde Porima ve Esun daha çok öneriliyor ama henüz tecrübe etmedim o yüzden yanıltmak istemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı