Makatta Çatlak Oluşması

Yer
Antartika
Konu biraz absürt ama eşten dosttan akrabadan aldığım cevaplar tatmin etmedi pazartesiye kadar doktor muayenesini beklerken burda bu tarz bi sorun yaşayan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa fikirlerini almak istedim. Uzun bi süredir İrritabl Bağırsak Sendromu yaşıyorum dışarı çıkarken dışkılama ihtiyacı hissetmemek için Günde 3-4 kez tuvalete çıkıyordum sonuç olarak zorlaya zorlaya kestaneye hasar vermişiz ve çatlak oluşmuş. Rektal tuşe muayenesinde hemoroid çıkmadı sadece çatlak. Genel Cerrah adını şimdi hatırlayamadığım 2 kutu hapla en sorun olan fitil denen katı krem verdi. Fitili kullanamıyorum deniyorum kendimi kasıyorum fakat içeriye girmiyor daha da ayrıntıya girmiyorum anlayın işte İlla çatlağın düzelmesi için fitil kullanmam şart mı? Kullanmamam durumunda daha büyük bir sorun yaşar mıyım? Tavsiye edebileceğiniz veya kendinizde uyguladığın yöntemler varsa yazabilirseniz sevinirim.

Fitil kullanmak icin belirli pozisyonlar vardi, onlari deniyebilirsiniz. Doktorun yonelgelerinden ayrilmayin bence, durumu daha kotuye goturebilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Biraz da çekindiğim kendimi kasmama sebep olan nokta 2021 yılında MSÜ'ye gireceğim. Doktor sağolsun bi rektal tuşe işlemi gerçekleştirdi parmakları biraz kalındı. Biraz orda zorlandım şimdi de fitil işlemi gerçekleşiyor 1 hafta kullanmam lazım. Sağlık Muayenesinde yanlış anlaşılmaya sebep verebilir mi? Demek istediğim bildiğim kadarıyla makat kontrolü var sağlık kısmında bu uygulananan işlemler nedeniyle elime vermezler umarım pembe tezkereyi Kanuni Viyana'nın kapılarını zorlamamıştır benim kapıların 2 gündür zorlandığı kadar.

Bu ameliyatla geçen bişey değil. Değil mi? Sadece krem kullandınız yani. Ben olduğundan şüpheleniyorum ama biraz da doktora gitmeye çekiniyorum. Tedavide zorlandınız mı? Biraz anlatırsanız sevinirim.

Bu ameliyatla geçen bişey değil. Değil mi? Sadece krem kullandınız yani. Ben olduğundan şüpheleniyorum ama biraz da doktora gitmeye çekiniyorum. Tedavide zorlandınız mı? Biraz anlatırsanız sevinirim.
Geciktirmeden doktora gitmeniz gerekiyor. Rektal tuşe( bildiğin parmak atıyor benim doktorun parmağı keser sapı gibiydi ayrıntıya girmiyorum doktorun parmağa dikkat et ince olanı tercih et bayagı zorluyor yoksa ) uygulayıp hemoroid ve çatlak var mı diye genel cerrah bakıyor başka bir işlem yok. Evet şuan fitille kremle başlangıçta halledilebiliyor ilerlerse şayet ameliyat olmanız gerekiyor pazartesi tekrardan muayenem var pazartesi sonucu yazarım buraya.

Ben krem kullanarak atlattım, doktor bir krem önermişti de adını tam hatırlayamadım.

Durumun nasıl acaba şuan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…