Makatta terleme nasıl çözülür?

Benjamins

Hectopat
Daha fazla  
İyi gunler arkadaşlar. Başlıkta gördüğünüz gibi normaldede çok terleyen bir insanım fakat son 3 yıldır makat bölgemde aşırı derecede rahatsız edici bir terleme var. Giydiğim pantolonlara kadar geçiyor. Yaz kış fark etmeksizin 2dk otursam direk ıslanıyor artık çok rahatsız edici seviyeye geldi. Killari falan aldım ama hiçbir etkisi yok. Yardım ederseniz çok sevinirim çözüm önerisi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle doktora görün. Eğer sağlıkla ilgili bir sorun varsa teşhisi o koysun. Önceden zaten gittim diyorsan pamuklu, sıcak tutan kıyafetler giymek yerine ince kıyafetler giy. Eğer kilo fazlan varsa bu da buna sebep oluyor olabilir diye düşünüyorum. Beslenmene dikkat etmen gerek.

Aşırı geçici bir çözüm olarak yeni pudra dökmek işe yarayabiliyor diye biliyorum, terlemeye kılların sebep olması durumu da var, ama her zaman öneri doktora gitmek, küçük muayene ve dinleyerek de çözebileceklerine inanıyorum. Doktora gitmeme sebebin utanmaksa da utanma, istemediğin sürece kontrol etmeyip sadece olabilecek çözümleri sunarlar ve denersin.

Florence Nightingale sitesinde buna dair güzel bir yazı var hocam, normalde bu tür durumlara dermatologlar bakıyor, ancak makat kısmı olduğu için genel cerrahi uzmanına görünün.

Bunun bir çok sebebi olabilir kaygı, stress, üzüntü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…