Makine çevirisi nasıl yapılır?

Sixth Sense'i savunan benim burada, sen gelmiş bana diyorsun ki derdin para.

Dışarıdan size nasıl görünüyor bilmem ama bizim hiçbir grupla sıkıntımız yok. Buyursunlar varsa söylesinler.

Sana Sixth Sense'in başındaki adamın mesajını atıyorum, gelmiş diyorsun ki benim keyfim için çalışıyorlar beleşe.

Ayrıca İngilizce öğrenme konusuna gelince, kendi dilini öğrenmeden başka dili öğrenemezsin.

Burada daha önce başka insanlara yaptığım teklifi sana da yapayım. Bak biz RDR2'yi çevirdik, illaki biliyorsundur. 2.5 milyon kelime vardı o oyunda. Dünyada kimsede dil dosyaları için tool yokken biz yaptık da tanıttık oyuna. O derece yani. Bak teklifim şu, bu mesajı görünce otur birden başla 2.5 milyona kadar durmadan say. 6 aydan önce bitirirsen ömür boyu sana istediğin oyunu bedavaya çevireceğim. Çünkü biz yamayı 6 ayda çevirdik. Bakalım sen saymayı bitirebilecek misin?

Var mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yamaların para karşılığı satılması bana da anlamsız geliyor. Fakat kimse bu işi gönüllülük esaslı yapmak zorunda da değil ortada büyük bir emek ve çaba var. Bunun karşılığının da alınması gerekiyor. Aslında ben Türkiye pazarında dağıtımcı olarak yer alan firmaların bu çeviri gruplarına para ödemesi ve oyunlara resmi olarak yama çıkarılması taraftarıyım. İngilizce bir bölümde okudum ve dil yeterliliğim var fakat seçeneğim olsa her oyunu Türkçe bitirmek isterim sebebi milliyetçilik falanda değil. Daha rahat hissediyor insan ve ülken için bir çaba verilmiş hissiyatı oluşuyor.

İşte bu sebepten ötürü çeviri yapılmıyor. Hem ekstra para verecekler, hem de oyuna "kanser" denen kitleyi dolduracaklar. İstenmiyoruz hiçbir yerde. Adamlar 30 milyon nüfuslu ülkeye çeviri yapıyor, bize niye yapmıyor? Nerede art niyetli, hile, oyunbozan, kurallara uymayan adam var orada biz varız. Gerçi bu adamlar biziz.

Türkçe çeviri istiyorsanız bu kitleden kurtulun ki Türklerin "kötü" lekesi ortadan kalksın, yapımcılar da zaten Türkçe çeviri sunar.

Kurtulamam diyorsanız, ingilizce öğrenin. İngilizce bilmenin avantajlarına hiç girmeye bile gerek yok.

Hocam hiçbir şirket ülkeleri ahlakına göre ayırmaz. Arkada bambaşka olaylar var bence.

Hocam oyunun çevirisini anonymous üzerinden satın almıştım. Oyuna güncelleme gelince bir daha çeviri satın almamak için bahsettiğiniz çeviriyi indirip kurdum. Anonymous Çeviri'ye göre gerçekten çok kötüydü. Bir daha satın alıp güncellemeyi kurdum.

Sırf RDR 2 için bile İngilizce öğrenilir bence hocam.

Hocam bu nasıl bir kendini aşağı görme şekli? Ruslar en kanser kesimlerden sayılır ama çoğu oyunda çevirileri var. Biz türkler olarak oyun camiasında hile yapan kişiler olduğu için mi nefret ediliyoruz? Bizden nefret ediyorlarsa %1'i anca bu olaydandır. Ve biz sadece oyun konusunda mı nefret ediliyoruz? Hayır, adamlar bizden direkt nefret ediyor. Yabancılarda anti-türkizm çok. Türkler olarak soykırımcı görülüyoruz ve Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs'ı bile soykırım olarak kabul ettirmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin kendini dışarıda güzel temsil etmemesi her alanda bize sıkıntı çıkarıyor.

Hayır dostum. Korsan kullandığımız için sevmiyorlar. Kimsenin umrunda değil anti türkizmmiş falan filan. Adam para kazanmayacağı yere neden uğraşsın? Hem korsan kullanıyorsan hem de paran değersizse üstüne o herif sana özel fiyatlandırma yapıyorsa buna bile dua etmelisin. Hatta dua et bu oyunları TR'de çıkarmaya uğraşıyorlar.

Hocam şirketler ahlaka bakmaz oradan kazandığı paraya bakar. Atıyorum X ülkesinde oyun 10 milyon satılır y ülkesinde 1 milyon satılır tabii ki de adamlar 10 milyon satılan X ülkesine yama yapar bizim ülkemizde oyunlar çok fazla alınmıyor genelde crack kullanılıyor adamlar da bu yüzden bize yama yapmıyor.

Ben orada daha genel bir konuya değindim sadece. Ayrıca oyunları Türkiye'ye çıkarmasına niye dua edeyim? Dünyada nüfus olarak 18. olan bir ülkeye çıkarmayarak nasıl bir karı olabilir? Daha ismini bile çoğumuzun bilmediği ülkelerde çıkıyor şu an. Özel fiyatlandırma yapmayacaklarsa yapmasınlar. O zaman oyunlarının daha az satıcağını da biliyorlar o yüzden özel fiyatlandırma yapıyorlar zaten. Ayrıca hocam sizce oyunu sadece buraya çıkararak zarar edebilir mi? Korsan derseniz eğer, korsan oyun indirenler yurt dışından indirmeyi bilmiyor mu? Türkçe alt yazı çıkarmanın her şirketin yapması gereken bir şey olduğunu savunmam savunamam da zaten. Ama büyük şirketler zaten oyunlarını her türlü bizim ülkede pahalı olmasına rağmen sattırıyorlar. Yani onlar Türkçe alt yazı yapsa kaybedecekleri bir şey yok. Ve Türk kitlesi fazla olan oyunlar için de geçerli bu. Paradoks oyunları strateji alanında çok oynanıyor ülkemizde. Adamlar 5 ekipli turnuva yaptıklarında bizden bir takım çağırıyorlar. Ama oyunda Türkçe yok. Bakın victoria 3'te Türkçe var onlar da gördüler küçük bir pazar olmadığını. Şunu da demek isterim ingilizcem var. Oyunlarda veya da dizilerde bir şeyler konuşulduğunda anlıyorum. Ama oyun eğlenmek için oynanır be. Yani ben diyaloglar olan bir oyunda adam mı vurayım karakter konuşurken onu çevirmeye mi çalışayım. Özellikle bir oyunu Türkçe oynayıp sonra İngilizce denediğimde hissetmiştim bu hissi. Yani İngilizce oyun oynarken kafanda ekstra bir şey daha işleniyor.

Son düzenleme:

Ülkenin para değeri yok. Özel fiyatlandırma yapsan daha da az kazanacaksın. Ayrıca korsan kullanım tavan. Sence niye insanlar oyun çıkartsın buraya? Bana lütfen mantıklı bir cevap ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…