Makine müh. iş bulabilir mi?

Amazingassault

Centipat
Herkese merhaba, arkadaşlar. Size bir sorum olacak:
Ben 2 yıldır CNC freze ve taşlama makinelerinde yardımcı operatör olarak çalışıyorum. Aynı zamanda 2 yıldır da YKS'ye hazırlanıyorum. Sizce makine mühendisliği okursam işsiz kalır mıyım? Makine mühendisliği mezunlarının. İş bulma durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Her bölümün işsiz kalma ihtimali vardır. Bu durum sizin akademik hayatınızda kendinizi yetiştirmenize göre değişir. Okuldan eve evden okula olmak üzere okursanız tabii işsiz kalırsınız.

Çok iyi bir üniversiteden yüksek ortalama ile mezun olursanız kendinizi geliştirmeseniz bile işsiz kalmazsınız ortalama bir üniversite de iseniz durum tam tersi.

Çok iyi bir üniversiteden yüksek ortalama ile mezun olursanız kendinizi geliştirmeseniz bile işsiz kalmazsınız ortalama bir üniversite de iseniz durum tam tersi.

Buna katılmıyorum hocam. Kendi mesleğimde bile çok kalitesiz üniversiteden 2.50 ortalama ile mezun olup akademik hayatı boyunca teoriden çok pratiğine çalışmış olan arkadaşlarım İTÜ 3.40 ortalamalı mezunlara fark atıyor Her şey üniversite değildir bu işin %70'lik kısmı kişide biter.

Zaten üniversiteye gidersem çalışmayı bırakırım, çünkü ikisini aynı anda yürütmek zor olur.
İnternette birini gördüm; Teknofest yarışmasında finale kalmış, bölüm üçüncüsü olarak üniversiteden mezun olmuş. SolidWorks, SolidCAM, Siemens NX ve Ansys gibi programları iyi derecede bildiğini söylüyor.
Gerçekten kendini geliştirmiş gibi görünüyor dediği gibiyse ama buna rağmen 'iş bulamıyorum' diyor.
Sizce bu durum ne kaynaklı olabilir? Aynı sorunu ben de yaşar mıyım?

Direkt beklenti ile alakalı. Belki bir sürü iş teklifi geliyordur (ki eminim geliyordur) ama kendisi beğenmiyordur. Bu kadar okudum bu kadar kendimi geliştirdim ama gelen maaş veya yan haklar bana yetersiz gelir diyordur. Böyle demekte de haklı maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…