Makine mühendisliği için laptop tavsiyesi

Bütçe
15000 TL

Arda Korludağ

Kilopat
Yer
Andromeda
Arkadaşlar merhaba, ben Monster Abra A5 V16.7.3 düşündüm. Vergi indirimi ile beraber 16 bine denk geliyor. Ay sonunda malûm okulllar başlayacak o yüzden bir an önce almak istiyorum. Vergi indirimi ne zaman olacak belli değil. Çevremde Monster alma diyenler oldu. Sizin önerileriniz neler? Film izlemek, oyun oynamak için de kullanabilirim diye Abra A5 mantıklı geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster dandik bir marka. Bir dönem exper casper grundig gibi ne olduğıu belli olmayan kaliteden uzak sadece satılmak için üretilen dizüstüler vardı bilirsin bu markada o stratejide ve kalitede üretim yapıyor.

Uzak durmanı tavsiye ederim. Dell - asus - hp vb.. bilindik kaliteli markalardan seçimini yapabilirsin.

Monster dandik bir marka. Bir dönem Exper Casper Grundig gibi ne olduğıu belli olmayan kaliteden uzak sadece satılmak için üretilen dizüstüler vardı bilirsin bu markada o stratejide ve kalitede üretim yapıyor.

Uzak durmanı tavsiye ederim. Dell - ASUS - HP vb. bilindik kaliteli markalardan seçimini yapabilirsin.

HP'nin Victus dışında bu bütçede neyi var? Dell aynı şekilde. Üst paragrafa katılıyorum ama alt taraftaki markalar geneli kaliteli markalar değil. Ama HP günümüzde iyi.

HP'nin Victus dışında bu bütçede neyi var? Dell aynı şekilde. Üst paragrafa katılıyorum ama alt taraftaki markalar geneli kaliteli markalar değil. Ama HP günümüzde iyi.
Dell, Asus kaliteli değil de hangi marka kaliteli?

Dell, ASUS kaliteli değil de hangi marka kaliteli?

Kaliteli değil demiyorum ASUS'a. Dell de laptop tarafında pek iyi değil ya da ben iyi model bilmiyorum yanlışım varsa düzeltin.

Bütçe limiti belirtirsen daha rahat tavsiye verilebilir. Genel olarak Ryzen 7 veya i7'ye gerek yok. Kullanacağın tüm program ve oyunları eski laptoplar bile açabiliyor. Güncel Ryzen 5 veya i5 seviyesi işlemciler hayli hayli yeter. Zaten programlar genelde CPU odaklı oluyor. U serisi olmayan iyi CPU'ya sahip bilgisayarlara da zaten güncel GTX veya RTX kartlar koyuyorlar yani gayet yeterli olur sıkıntı yaratmaz. Monster son tercih olarak değerlendirmek daha iyi olur. Kullanan memnun kalan da var ama daha garanti yol varken gerek yok bence. HP Victus, Acer Nitro, Asus TUF, indirim yakalayabilirsen Lenovo da denk gelebilir bu serilerde bütçene uygun güncel bir bilgisayar bulursan güzel olur.

Bütçe limiti belirtirsen daha rahat tavsiye verilebilir. Genel olarak Ryzen 7 veya i7'ye gerek yok. Kullanacağın tüm program ve oyunları eski laptoplar bile açabiliyor. Güncel Ryzen 5 veya i5 seviyesi işlemciler hayli hayli yeter. Zaten programlar genelde CPU odaklı oluyor. U serisi olmayan iyi CPU'ya sahip bilgisayarlara da zaten güncel GTX veya RTX kartlar koyuyorlar yani gayet yeterli olur sıkıntı yaratmaz. Monster son tercih olarak değerlendirmek daha iyi olur. Kullanan memnun kalan da var ama daha garanti yol varken gerek yok bence. HP Victus, Acer Nitro, Asus TUF, indirim yakalayabilirsen Lenovo da denk gelebilir bu serilerde bütçene uygun güncel bir bilgisayar bulursan güzel olur.
Bütçe belirttim zaten. Teşekkür ederim.

Monster Abra A5 ile aynı fiyattaymış. Ama vergi indirimine dahil değil sanırım. Teşekkür ederim. Limiti zorlamaya çalışırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı