Makine mühendisliği için tablet alınır mı?

Lefrist

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Hocam biraz konu dışı olacak kusura bakmayın. Sizi takip ediyordum sanırım geçen sene kazanmıştınız. Ben de makine mühendisliğini kazandım bu sene. Tabii her üniversitede durumlar farklıdır. PC zaten mecburi gibi ama hem kitapların fiyatı ve yükü ve birkaç sebep de düşününce en azından hazırlık senesinde tableti alayım, ileride de lazım olur diye düşünüyorum. Seneye PC alırım diyorum. Sizce tablet ne kadar öneme sahip? Az çok ilk sene dersler aynıdır makine mühendisliğiyle. Bizdeki teknik resim dersinde falan da kullanılır belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence tablet genel olarak üniversitede çok işe yarıyor hocam bölüm fark etmeksizin.

Tablet makine özelinde pek iş yapmaz, laptop daha önemli. Teknik resim dersinde (üniversiteye ve hocaya göre değişmekle beraber) bir dönem elle antetli kağıt üzerine, bir dönem CAD üzerinden çizim yaptırıyorlar genelde. CAD programlarını açan tablet yok gibi bir şey zaten. Elle çizimi de kağıda yapacağınız için bir işe yaramaz. Yine ileriki dönemlerde lazım olacak 3D modelleme ve analiz yazılımlarının hiçbiri de tabletlerde adam akıllı çalışmıyor, güçlü laptop şart. Derste not almak için belki kullanılabilir. Kitapları ikinci el olarak kitapçılardan ucuza alabilirsiniz ya da üst dönemler satar verdikleri derslerin kitaplarını. Kısacası tablet o kadar elzem bir şey değil, olursa iyi olur yine de ama gerekli değil diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…