Makine mühendisliği nasıldır?

Kankam bende sbtü makine yazdım ve istiyorum acaba sıralaman kaç yazabilir misin?

Makine mühendisliği için çevremdekilerden de duyduğum ve benim de desteklediğim genel kanı içinizde yoksa okumamanız gerektiğidir. Elektrik ve bilgisayara göre daha zor. Savunma şirketleri de bazı yıllarda staj almıyor anladığım kadarıyla. Bu sene için başvuranları kabul etmediklerini duydum.

Küçüklüğümden beri ilgiliyim aslında mekaniğe ve yazılıma mesela 19 yaşındayım ve C++ ve JavaScript biliyorum veya lise proje ödevimde kendi yapımım olan bir RC araba yaptım vs. yani en azından sbtüden İngilizce eğitim var oradan kendimi daha da geliştirerek çıkacağıma inanıyorum.

@YusufK001 Makinede genellikle yazılımı yan bir araç olarak görürler. Sektörde yazılım bilen bir makineci nasıl çalışır açıkçası bilmiyorum.

@YusufK001 makinede genellikle yazılımı yan bir araç olarak görürler. Sektörde yazılım bilen bir makineci nasıl çalışır açıkçası bilmiyorum.

Artık geri alamam başa yazdım ne varsa sonuna kadar gitmeye kararlıyım. GNO ile yatay geçiş yapıp bilgisayar veya uçak mühendisliğine geçerim diyorum zor olacak ama kendim için bunu yapmayı deneyeceğim bir de bir sorum olacak benim sıralamam 222K sbtü makine de 243K ile almış sence gelir mi? Malum kontenjanlar falan kısıldı Nevşehir falan yazdım oralar gelir diye korkuyorum.

@YusufK001 bu sene bazı bölümlerin kontenjanları düşmüş. Normalde çok yüksek ihtimal ama şu durumda biraz nasip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…