Hangi programları kullanıyorsun? Bende makine okuyorum merakımdan sordum.Öncelikle herkese selamlar. Technopat Sosyal'e yeni üye oldum fakat yaklaşık bir senedir Sosyal'i yakından takip etmekte, başlıktaki sorunuma da cevap aramaktaydım fakat kendi derdimi kendim daha iyi anlatırım diye düşündüm.
Başlıkta da belirtildiği üzere makine mühendisliği öğrencisiyim. Okulda derslerde ve projelerde kullanmak üzere ve hayırlısıyla okul bittikten sonra da bir süre iş için kullanmaya yönelik bir bilgisayar arayışı içerisindeyim. Mühendislik programlarını sorunsuz açması önemli. Oyun pek oynamam ama bir oyun bilgisayarı alırsam oynarım, yani oyun daha ikinci planda. Kasa kalitesi güzel, bakımları yapıldığı takdirde uzun yıllar çalışabileceğim bir bilgisayar arayışındayım. Ultrabook, Gaming laptop veya workstation fark etmez, yeter ki işime, dediğim koşullar içerisinde, hizmet etsin. Bütçe 15000 lira fakat gerçekten değecek bir bilgisayarsa bir tık daha yükseltilebilir. Bu arada sıkı bir Thinkpad hayranıyım, eğer bu bütçede "e" serisi hariç işime yarayacak bir model olursa hayır demem. Şimdiden teşekkür ediyorum, iyi günler.
Daha birinci sınıfa başlayacağım inşallah, derslerin çoğu online olunca okul başlamadan almak istedim. Yani bende bilmiyorum. Hangi programı kullanacağımı biliyorum ama ona uygun parçalar konusunda kararsızım diyeyim.Hangi programları kullanıyorsun? Bende makine okuyorum merakımdan sordum.
HP Omen 15-en1006nt 39c45ea Ryzen 7 5800h 16gb Ram 512gb Ssd 6gb Rtx3060 15.6 Fhd 144hz Windows 10 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
HP Omen 15-en1006nt 39c45ea Ryzen 7 5800h 16gb Ram 512gb Ssd 6gb Rtx3060 15.6 Fhd 144hz Windows 10 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Kullanacağın programlar SolidWorks, AutoCAD, ınventor gibi programlar. Biliyorum çünkü meslek lisesi makine bölümü mezunuyum. Önerdiğim laptop gerek bu programlar, gerekse oyun için gayet yeterli.
Daha birinci sınıfa başlayacağım inşallah, derslerin çoğu online olunca okul başlamadan almak istedim. Yani bende bilmiyorum. Hangi programı kullanacağımı biliyorum ama ona uygun parçalar konusunda kararsızım diyeyim.
Yıldız Teknik hocam.Hangi okul?
LENOVO 81WB0079TX/ IDEAPAD3/ Core i5 10210U/ 8GB Ram/ 512GB SSD/ MX130 2GB/15.6"/ Win10 Home Laptop Platin Gri
81WB0079TX/IDEAPAD3/CORE İ5 10210U/8/512/15.6/WIN1www.mediamarkt.com.tr LENOVO 82JU006ETX/ Legion 5/ RYZEN 7-5800H/ 16GB Ram/ 1TB SSD/ RTX3060 6GB/15.6" Full-HD/ Win10 Home Laptop
82JU006ETX/LEGION 5/RYZEN 7-5800H/16/1+512/15.6WINwww.mediamarkt.com.tr
Hocam sırt çantanız varsa öyle çok da ağır değil bence laptop ama tabi sizin kararınız.Öneri için teşekkürler. Omen güzel bende Legion'lara çok baktım fakat bu Gaming laptoplar adaptörle beraber 3.5 kiloyu buluyor. Her gün Beşiktaş'a gidip geleceğimi düşününce biraz korkuyorum açıkçası. Harici ekran kartı olmayan modeller veya Ultrabook tarzı cihazlar işimizi görür mü? Yoksa Ultra performanslı bir mobil cihaza mı ihtiyacımız var.
TurboX iyi bir marka.Öncelikle herkese selamlar. Technopat Sosyal'e yeni üye oldum fakat yaklaşık bir senedir Sosyal'i yakından takip etmekte, başlıktaki sorunuma da cevap aramaktaydım fakat kendi derdimi kendim daha iyi anlatırım diye düşündüm.
Başlıkta da belirtildiği üzere makine mühendisliği öğrencisiyim. Okulda derslerde ve projelerde kullanmak üzere ve hayırlısıyla okul bittikten sonra da bir süre iş için kullanmaya yönelik bir bilgisayar arayışı içerisindeyim. Mühendislik programlarını sorunsuz açması önemli. Oyun pek oynamam ama bir oyun bilgisayarı alırsam oynarım, yani oyun daha ikinci planda. Kasa kalitesi güzel, bakımları yapıldığı takdirde uzun yıllar çalışabileceğim bir bilgisayar arayışındayım. Ultrabook, Gaming laptop veya workstation fark etmez, yeter ki işime, dediğim koşullar içerisinde, hizmet etsin. Bütçe 15000 lira fakat gerçekten değecek bir bilgisayarsa bir tık daha yükseltilebilir. Bu arada sıkı bir Thinkpad hayranıyım, eğer bu bütçede "e" serisi hariç işime yarayacak bir model olursa hayır demem. Şimdiden teşekkür ediyorum, iyi günler.