Makine mühendisliğinde işsiz kalınır mı?

corenGT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 3050, amd ryzen 5 6600 H, 16gb ram
YKS 2025 sınavına gireceğim ve çok çalışıyorum. Aylardır sınava yaklaştıkça kafamda net olan hedefler şaşmaya başladı. Şu an için 100-150k sıralama ideal gözüyle bakıyorum ve bölüm konusunda kararsızım. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, veri bilimi ve analitiği veya makine mühendisliği hangisi karar veremiyorum hepsi sevdiğim alanlar zaten yazılımcıyım fakat karar vermekte zorlanıyorum. Makineden sonra işsiz kalır mıyım korkusu. Yardım edebilecek var mı? Üniversite olarak da İstanbul arel aklımda var veya Sakarya Üniversitesi. Zaten İstanbul'ya da Sakarya'da okuyacağım şimdiden teşekkür ederim.

Her iş sektöründe işsiz kalabilirsin fakat önemli olan sevdiğin ve keyif aldığın mesleği seçmek. Benim açımdan ben bilgisayar işlerini ve yazılım sektörünü seviyor ve ilgi duyuyordum bu yüzden bilgisayar mühendisliğini seçtim. Gayet de keyifli ilerliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi geceler. yazılımcıyım dediniz. makine müh. okuyacağım dediniz. anladığım kadarı ile özel sektör iş deneyiminiz var. makine müh. değil hangi mühendiliği okursanız okuyun, yapmış oldunuğuz staj, deneyimleriniz, içinde bulunduğunuz projeleriniz, ilgi alanlarınız sizin gelecekteki kariyerinizi belirleyecek. Odtü, itü makine bitirip 50k maaşla işe başlayabilirsiniz, sakarya makine bitirip 50k maaşla çalışan binlerce kişinin patronu yada yöneticisi olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…