Makine nerede okunmalı?

bmw e60

Hectopat
Şu devirde makine mühendisliği nerede okunabilir? Türk-alman, Hacettepe, YTÜ, iyte arasından hangisi seçilmeli? İş olanakları, çevre ve kalite olarak nasıl sıralanabilir sizce? Ayrıca İstanbul'da okumak benim için zor olacak, yutar adamı o koca şehir, ne yapmalı?

Hacettepe'de okuma. Teknik üniversitelerden biri olsun, akademisyenlerin yorumlarına bak. Oralarda okuyan tanıdıkların varsa onlara sor, "Hocalar nasıl?" diye.

Mümkünse devlet tercih et, vakıf üniversitesi yorar.

Merhaba @bmw e60. YTÜ Makine Mühendisliği bence konunuzda yer alan listedeki en iyi yer olabilir. Bunun yanı sıra bence Teknik Üniversitelerin dışında da Makine Mühendisliği okunabilir. Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Makine Mühendisliği bölümünün de iyi olduğunu düşünüyorum. Ankara'da yer alan bir üniversite olması Savunma Sanayi için avantajlı olabilir. İYTE (İngilizce) Makine Mühendisliği de iyi diye biliyorum ama bölümün zorluk seviyesi taban sıralamasına göre yüksekmiş. Türk Alman Üniversitesi (Almanca) Makine Mühendisliği ise oldukça zorlu bir Almanca Hazırlık Sınıfına sahip olduğu için pek önerilmiyor. Eğer 2 senede Almanca Hazırlık Sınıfı geçilemezse sadece Türkçe bölümlere MYP ile Yatay Geçiş yapma hakkı tanınıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
En mantıklısı evet YTÜ kesinlikle, ama olaki gelmedi altına Gazi yazmak nasıl fikir sizce? Hacettepe de olabilir ama Gazi URAP engineering sıralamasında YTÜ'den hemen sonra geliyor. Sanırım dünya genelinde kabulü daha fazla.

Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Makine Mühendisliği bence bir adım önde ama Gazi Üniversitesi (İngilizce) Makine Mühendisliği de başarılı bir yer. Bu konu hakkında 2 yeri kendiniz ölçüp tartarak karar verebilirsiniz.

Sıralamamın bi önemi yok be hocam, aile zoruyla tıp seçtirildim. Bakalım kaç güneş daha batacak bu yolda. Kendimi önemli gördüğümden değil de, ben de biriydim be.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…