Maksimum 100 TL Wi-Fi adaptör önerisi

Tp-Link TL-WN722N modelini tasviye edebilirim. 3 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Bu fiyatlarda 300 mbps bağlantı kurabilen modeller de var ama onlar antensiz. O hızda internet bağlantısı olmadığını ve yerel ağda o hızda transfer yapmayacağını varsayıyorum.

Verdiğim modelde 4dBi anten var. Diğer cihazların en az 1 diş eksik gösterdiği yerde tam çekiyor bilgisayar.

Son düzenleme:
Tp-Link TL-WN722N modelini tasviye edebilirim. 3 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Bu fiyatlarda 300 mbps bağlantı kurabilen modeller de var ama onlar antensiz. O hızda internet bağlantısı olmadığını ve yerel ağda o hızda transfer yapmayacağını varsayıyorum.

Verdiğim modelde 4dBi anten var. Diğer cihazların en az 1 diş eksik gösterdiği yerde tam çekiyor bilgisayar.

Aynısını kullanıyorum çok iyi.

Arada duvar yok yaklaşık 7 metre var. İyi çeker değil mi? WN722N olan.

Mükemmel sinyal alırsın. Ben 5 metre mesafeden arada 80 cm "taş" duvar varken bile tam güç sinyal alabiliyorum. Yaklaşık 60 yıllık bahçeli bir köy evindeyim. Taştan örme duvar, tuğladan duvara göre daha çok engel oluyor. Cep telefonu sinyaline bile etki ediyor. Ona göre hesabını yap. Zaten duvarsız 7 metrelik mesafede hemen her cihaz rahat iletişim kurar.

İçerisinden yanlış hatırlamıyorsam 50 cm civarı bir usb uzatma kablosu çıkıyor. Ben kullanmadığım için kutu içinde bırakıp kaldırdım. Cihazı konumlandırma ve mesafeyi azaltma konusunda yardımcı olabilir.

Mükemmel sinyal alırsın. Ben 5 metre mesafeden arada 80 cm "taş" duvar varken bile tam güç sinyal alabiliyorum. Yaklaşık 60 yıllık bahçeli bir köy evindeyim. Taştan örme duvar, tuğladan duvara göre daha çok engel oluyor. Cep telefonu sinyaline bile etki ediyor. Ona göre hesabını yap. Zaten duvarsız 7 metrelik mesafede hemen her cihaz rahat iletişim kurar.

İçerisinden yanlış hatırlamıyorsam 50 cm civarı bir usb uzatma kablosu çıkıyor. Ben kullanmadığım için kutu içinde bırakıp kaldırdım. Cihazı konumlandırma ve mesafeyi azaltma konusunda yardımcı olabilir.

35 mpbs internetimiz var. Üst katta duruyor modem. Bu dediğiniz adaptör ile ne kadarlık download hızı alırım, ping yapıyor mu?

35 mpbs internetimiz var. Üst katta duruyor modem. Bu dediğiniz adaptör ile ne kadarlık download hızı alırım, ping yapıyor mu?

Cihaz elime ulaştığında yaptığım testte daha önceki indirme/gönderme hızlarının aynısını elde ettim. Ping için de fark yoktu. Ping farkı olursa da kablolu bağlantıya kıyasla 1-2 ms fazla olabilir. O da rahatsız etmez. Bahsettiğim kullanım süresince CS:GO oynuyordum. Cihazdan kaynaklı şikayetim olmadı. Bu cihazı yeni masaüstü bilgisayarımın anakartında wi-fi olmadığı için ve 1 yıldan kısa sürede taşınıp yeni adresimizde kablolu bağlantı çekme planın olduğu için tercih ettim ve tam da ihtiyacımı karşıladı.

1/5 veya 2/5 gibi düşük bir sinyal almadığın sürece o internet hızından kayıp olacağını sanmıyorum. Cihaz 150 mbps'ye kadar bağlantı kurabiliyor. Zayıf sinyalde wifi bağlantı hızı düşmeye başlar ve bu internet hızına etki eder. Ben 2 farklı laptop (broadcom adaptörlü eski packard bell ve qualcomm adaptörlü yeni asus) ve redmi note 5 cep telefonumun kısmen sinyal kaybı yaşadığı aynı noktadan maksimum sinyal alabiliyorum. Fikir edinmek için siz de en azından bir cep telefonu ile kıyas edebilirsiniz. Çünkü sizin modem üstte hangi odada ve tam olarak mesafe duvar sayısı nedir bilmiyorum. Bu cihaz ile biraz daha iyi sonuç elde edeceksiniz. Biraz daha menzilli attırıyor ve daha stabil bağlantı sağlıyor diğer kablosuz cihazlara göre. Bu da üzerinde takılı antenin nimeti. Eğer mevcut hızlar pek iyi değil ise bunların daha güçlüleri de var. Çift antenli bir Asus modeli falan görmüştüm. Onları düşünebilirsiniz.

Tak çalıştır özelliği var sanırım. İlk taktığımda direkt internete bağlanabildim ama kopma sorunu vardı. Yanında gelen CD veya kendi web sayfasından sürücü temin edip yükledikten sonra sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı