Maksimum 10000 TL'ye parfüm önerisi

nhympe47

Hectopat
Daha fazla  
Memur olarak atandım. 21 yaşındayım şubede ve günlük hayatımda kullanabileceğim yazlık/kışlık veya 4 mevsimlik orijinal parfüm arıyorum. Şu an Bargello 685 kullanıyorum, hoşuma da gidiyor. Arkadaşlarım yakıştığını söylüyor. Buna benzer veya farklı parfüm önerir misiniz? Şekerli ve ağır parfümleri sevmiyorum, buna dikkat ederek önerirseniz sevinirim. Bütçem 6 7 civarı olabilir ama çok beğenirsem maksimum 10 verebilirim.

Nishane - hacivat veya aventus - Creed çok çok benzer kokular

Bvlgari - tygar

Bir de bunları nereden bulabilirim orijinal olarak sadece Boyner ve Sephora mı var?
Teşekkür ederim bu arada cevaplar için.
Nishane - hacivat veya aventus - Creed çok çok benzer kokular

Bvlgari - tygar

Ben parfüm önerisi verecek seviyede değilim ama nasıl seçim yapabileceğin konusunda (bildiğim kadar) yardımcı olabilirim.

Bargello'nun sitesinde fresh bir koku olduğu yazıyor.

Daha önce farklı farklı parfümler koklamadıysan, neyi sevip neyi sevemeyeceğini bilmiyorsan; bi' parfümcüye gidip orada koklayarak kendince bir zevk tablosu çıkarmanı öneririm.

Bu da koku çarkıdır:

Mesele bir parfümün verebileceği muhtemel kokuyu, yaz-kış uyumunu falan merak ediyorsan fragrantica.com sitesinden o parfümün adını aratarak detaylıca öğrenebilirsin.

Mesela baharatlı kokuları sevmezsen ve baktığın bir parfümün koku akorlarının üstünde "spicy" varsa o parfümleri elersin. (Bana göre baharatlı parfümler genelde kış aylarında kullanılmaya uygun olur.)

Ya da detaya inip Green-Water aralığında Fresh kokuları severim de diyebilirsin.

Valentino Uomo Born In Roma Extradose

JPG Le male le parfum

Dior Sauvage Elixir

JPG Ultra Male

Bleu de chanel Parfum

Dolce Gabbana The One

Boss the scent elixir

Teşekkürler hocam biraz kurcalayım bu dediklerinizi.

Valentino Uomo born ın roma extradose.

JPG'Le Male'le Parfum.

Diyor Sauvage Elixir.

JPG Ultra male.

Bleu de Channel parfum.

Dolce Gabbana the One.

Boss the scent Elixir.

Teşekkürler hocam not alıyorum hepsini.

Çok yanlış bir yorum olmuş, örnek vermek gerekirse narenciye notasına bayılırım fakat her parfümde aynı akorla kullanılmıyor parfümü tek bir notaya göre genellemek saçma aventus da narenciye ye bayılırım fakat ysl myself te ki narenciye diğer notalar eşliğinde kendi fikrimce kadınsı bi hale bürünüyor. Bu sebeple en faydalı yol denemek veya parfüm dünyasında yeni biriysen karar vermekte zorlanıyorsan genel beğeniye açık kokular tercih edilmeli.

Kullandığınız kokuyu bilmediğim için kendi beğenerek kullandıklarımdan örnek vereceğim hocam.

Belirttiğiniz bütçede Dior Sauvage Edp 100ml ve Burbery Hero Edp 150ml'yi önerebilirim.

Hazır şimdi sonbahara giriyoruz, eğer bahara kadar kullanırım sonra öbür yaz başka parfüm alırım derseniz Dior Homme Intense Edp öneririm, sonbahar ve kış için harika bir kokudur, ilkbaharda bile kullanılabilir, yaz için biraz ağır kaçar sadece.

Bu arada Boyner-Sevil parfümeri-Sephora vb güvenilir yerlerden almaya dikkat edin, sahtecilik bu sektörde büyük bir problem

Edit: Baktım, saydığım tüm seçeneklerin 50ml'likleri 4500tl civarında, eğer benim önerdiklerim ya da arkadaşların önerdiklerinden iki tanesinin arasında kalırsanız 2 farklı 50ml versiyon da alınabilir, mantıklı olur bence.

Evet artık orijinal kullanmak istiyorum muadillerden sıkıldım. Önerinizi de not aldım hocam dediğim gibi beğenirsem yazlık/kışlık ayrı olarak da alabilirim. Teşekkür ederim.

Evet genel olarak beğeniye açık olanları tercih etmek istiyorum parfümlerle çok aram yok.

Anlamamışsınız. Mesela, narenciye notasını severseniz onunla alakalı olan bütün parfümlere göz atabilirsiniz, bütün parfümler aynı kokuyor diye bir iddiam yok zaten. Ancak o kokuyu (fazlaca) alınca "lanet olsun" diyorsanız, onunla alakalı olan bütün parfümleri (akorlara göre) listenizden eleyebilirsiniz. Attığım sitede zaten tek bir nota yer almıyor. Aşağıdan yukarıya hangisi daha yoğun, hangisi daha hafif tek tek yazıyor. Bu bilgilerden faydalanırsınız. Böylece zaman kaybetmezsiniz. Burada amaç genellemek değil (zaten genelleyemezsiniz), bi' nevi koku haritası çıkarmak.

Tekrar belirtiyorum: Akorlara göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…