Maksimum 6000 TL sistem toplama

Corvum

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektrik & Elektronik Mühendisi
Arkadaşlar merhaba, öncelikle forumda yeniyim o yüzden yanlış bir yerde yanlış bir konu falan açtıysam şimdiden özür dilerim. İlk defa sistem toplayacağım, genel amacı oyun olmak ile beraber çok fazla oyun oynayan birisi değilim yani bir cumartesi-pazar belki bir de bazı hafta içi akşamları oynayabilirim. Sistemi kendim kuracağım o yüzden hazır kasalara bakmıyorum. Kendi çapımda biraz araştırma yaparak aşağıda ki bileşenlerde karar kıldım ancak sizlerden gelecek önerilere sonuna kadar açığım.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X --> AMD Ryzen 5 3500X Altı Çekirdek 3.6 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Anakart: Gigabyte B450 S2H V2 -->Gigabyte B450M S2H V2 AMD B450 Soket AM4 DDR4 3600(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Ekran kartı: MSI GTX 1650S Gaming X --> MSI 4GB GTX1650 GEFORCE GDDR6 128 Bit GTX 1650 SUPER GAMING X 1XHDMI 3XDP DX12 PCIE 3.0 X16 | En Ucuzu Akakçe
RAM: 2x8 GB KNG HyperX --> KNG HyperX 16GB D4 3200 HX432C16FB3K2/16 Bilgisayar Belleği: Amazon.com.tr

Kasa, güç kaynağı ve SSD ile ilgili F/P bir ürün bulamadım bunlar konusunda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İleride yükseltme gibi bir şey yapar mıyım açıkcası bilemiyorum bunu göz önünde bulundurursanız iyi olabilir. Fiyat belki bir tık artabilir ama yine de elinizden geldiğince aşağıda tutmakta fayda var. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
6030 TL'ye bu sistemi öneririm.

Zalman kasaları ve Apacer Ram'ler nasıldır hocam daha önce duymadım çok fazla bilgi sahibi de değilim açıkcası. Birde 500 W bir psu yeterli olur mu ben 600 yada 650 W olarak düşünmüştüm. Belki ilerde bir şeyleri değiştiririm diyerek ama tabi eminde değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı