Maladaptive daydreaming kendi kendine düzelir mi?

OKB olduğumdan beri aynı zamanda maladaptive daydreaming'e de sahibim. Okulda kavga hayali kurarken gerçek hayatta havayı dövüyormuşum, bu yüzden beni şizofren sanıyorlar. Mesela ders başlangıcında hayale dalmışım bir bakmışım ki 40 dakika geçmiş ders bitmiş. Hatta bir kerede bisiklet sürerken hayale kapilmistim bisikletten düştüm anca kendime geldim. Doktora gitmeden bu durum kendi kendine düzelir mi?

@flashneuron bende bu durumdan muzdaribim mesela bir iş yaparken hayal kurmaya başlıyorum ve o işi bir türlü doğru düzgün yapamıyorum ve hayal kurarken o hayal ettiğimiz şeyi sanki gerçek hayatta deneyimliyoruz gibi hissediyorum örnek olarak aklımda bir insanın bana bir kötülük yaptığını düşünüyorum ve o anda bir öfkeye kapılma ve o insandan soğuma geliyor ama gerçekte o insan belki de en iyi arkadaşın ama beynin seni buna itiyor bir diğer örnekse okulda görmüş olduğun ve sevdiğin bir kız olduğunu düşün sanki onunla sevgiliymişsiniz gibi takılıyorsun onunla eğlenceli aktiviteler yapıyorsunuz tabi bunlar hepsi bir hayal ama o sana o kadar gerçek bir his veriyor ki gerçektende sevgiliymişsiniz gibi oluyor bir yandan korkutucu bir yandan eğlenceli aslında ama fazlası cidden zarar ben en yakın zamanda doktora gözükmeyi düşünüyorum bence sende en kısa zamanda doktora git.

Ne yaptınız hocam durum güncellemesi yapabilir misiniz?

Arkadaşlar, bendeki çok daha farkli bir seymis. DMN aşırı aktivitesine bagli olabilecegini dusunuyorum.

Doktora gittim fakat cok karmasik olduğunu söyledi. Bana bir anti-depresan yazdı, daha kötü oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…