18 Eylül'de sinemalar da!
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle. Diriliş Ertuğrul ilk zamanlarında çok popülerdi. İzleyeyim dedim gereksiz fetvalar ve saçma savaşlar ile dolu bir diziydi. Umarım buda öyle olmaz demek istiyorum da fragmanın çoğunluğu bile böyle.Ne islammış arkadaş anlamadım gitti. Osman'lı hanedanı bile kendine Rumi dediği oluyormuş. Talkan, Cürcan, Semerkant... gibi Arap'ların Türk katliamları olmuşken üstatlar boşa demiyor tarihi dizi filmlerden öğrenirsen yalan yanlış popüler kültüre gerçekleri yok saydırırsın. Bari galasına Maduro çağrılsa.
Ne islammış arkadaş anlamadım gitti. Osman'lı hanedanı bile kendine rumi dediği oluyormuş. Talkan, cürcan, semerkant... Gibi Arap'ların Türk katliamları olmuşken üstatlar boşa demiyor tarihi dizi filmlerden öğrenirsen yalan yanlış popüler kültüre gerçekleri yok saydırırsın. Bari galasına maduro çağrılsa.
Rumi kelimesini bende Rum diyarından olan anlamında kullanmıştım. Vurgulamak istediğim konuyu sizde detaylaıca yazdınız.Cahil şeklinde kimseye ithamda bulunmadım lütfen biraz daha dikkat edin.Evet İslam hak dindir. Sevmeyebilirsiniz bu sizin tercihiniz. Bizim tercihinize karışmadığınız sürece sorun olmaz. Malazgirtliyim ve ailem 700yılı aşkındır aynı yerde. Ulaşılan Osman'lı kayıtlarına göre 260 yıldır aynı yerdeyiz.
Rumi diye anılıyor ama yanlış.
Doğrusu ROM'i dir.
Rum diyarında olan demektir.
Yani sizin de yanlış anladığınız anlaşılıyor. Rum eli vardır bir de. Bu da Rum'un elinde kalan manasındadır. Malazgirt doğu ROMA demektir. İstanbul hristiyanlık merkezi. İtalya batı Romandır. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde Hz. İsa aleyhisselamın havarileri dahi vardır. Bu sebeple ülkemiz yabancılar için iç acıtıcı bir gerçek olarak bizimdir. Bu paylaştıklarım ana bilginin yanında devede kulak dahi değil. Siz gençler de okumadan ahkam keserseniz sonumuz uçurum. Hem büyükleri eleştirin, hem de okumadan cahil ahkamları kesmek her şeyden önce zekanıza yakışmadı. Tarihi İngiliz'lerden öğrenirsek sonuç bu oluyor.
. İsra suresi 32 , Nur suresi 30-31 ve Mümtehine suresi 12. ayetlerde hiçbir kadınla nikahsız cinsel ilişkide bulunulamayacağı anlaşılıyor. Peki bir insan nikahsız bir kişiye dokunamıyorsa o zaman tecavüz nasıl meşru olabilir?Rumi kelimesini bende Rum diyarından olan anlamında kullanmıştım. Vurgulamak istediğim konuyu sizde detaylaıca yazdınız.Cahil şeklinde kimseye ithamda bulunmadım lütfen biraz daha dikkat edin.
"Hak Dini" öyle miymiş bakalım o zaman. Çok yüzeysel olacak şekilde birkaç sorum var.
Mezhepler çatışması? 250 yıl sonra yazılan hadisler? Harre Olayı? Cemel Savaşı? ....Beni Kureyza, Talkan, Cürcan,Semerkant.... Katliamları??
Taşa neden taş atılıyor? Neden kurban kesersiniz? Neden 7 defa dönüp iki tepecik arasında gidip gelirsiniz?
Din ortaya çıkmadan da yukarıdaki davranışlar var mıydı ?
Kutsal saydığınız kitaptan TECAVÜZÜ yasaklayan tek bir ayet gösterip cezasını söyleyin.
Bu konu biraz hassas özelden de yazabilirsiniz.
Beni Kurayza veya Beni Kureyza, İslam’ın doğuşunda Medine’de bulunan üç Yahudi kabilesinden biridir. İslam peygamberi Muhammed ile olan çatışmalarıyla bilinirler. 627 senesinde Benî Kurayza kabilesinin Muhammed ile anlaşmalarının bozulması sonrası meydana gelen olayda İslami kaynaklara göre anlaşma gereğince Hendek muharabesii'nde Müslümanlarla beraber düşman tarafından sarılan Medine'yi korumaları gerekirken Muhammed ile olan anlaşmayı bozup daha sonra karşı safta hareket etmeye başladılar. İnanışa göre, Allah Muhammed'in Benî Kureyza'nın üzerine yürümesini emretmekteydi. Bunun üzerine kuşatılan kalenin önüne varıldığında Muhammed, onları İslam'a davet etti. Olumsuz cevap üzerine teslim olmalarını istediyse de bu teklifin de reddedilmesiyle çatışma başladı.Rumi kelimesini bende Rum diyarından olan anlamında kullanmıştım. Vurgulamak istediğim konuyu sizde detaylaıca yazdınız.Cahil şeklinde kimseye ithamda bulunmadım lütfen biraz daha dikkat edin.
"Hak Dini" öyle miymiş bakalım o zaman. Çok yüzeysel olacak şekilde birkaç sorum var.
Mezhepler çatışması? 250 yıl sonra yazılan hadisler? Harre Olayı? Cemel Savaşı? ....Beni Kureyza, Talkan, Cürcan,Semerkant.... Katliamları??
Taşa neden taş atılıyor? Neden kurban kesersiniz? Neden 7 defa dönüp iki tepecik arasında gidip gelirsiniz?
Din ortaya çıkmadan da yukarıdaki davranışlar var mıydı ?
Kutsal saydığınız kitaptan TECAVÜZÜ yasaklayan tek bir ayet gösterip cezasını söyleyin.
Bu konu biraz hassas özelden de yazabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.