Maliye okunur mu?

selo1907

Decapat
Daha fazla  
1 senedir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Masa başı bir iş istiyorum. Maliye okumayı düşünüyorum. 2 senedir ders çalışmamama rağmen TYT de 45-50 arası net yapıyorum. AYT ise berbat ama işi bırakıp ders çalışmayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Maliye okumak istemendeki motivasyon nedir? Maliye bölümü, kamu odaklı bir bölümdür. Eğer amacın KPSS-A ile atanmak ise İktisat bölümü daha mantıklıdır.
Mali müşavir olmak istiyorum. Babamın çevresi çok geniştir. Pek çok müşterim hazır yani. Ayrıca ofis işi tam benlik.

Mali müşavir olmak istiyorum. Babamın çevresi çok geniştir. Pek çok müşterim hazır yani. Ayrıca ofis işi tam benlik.
O zaman Muhasebe ağırlıklı eğitim veren bir bölüm seçmen lazım. Maliye bu iş için uygun değil. Bölümün isminde Mali geçmesine kanma, Maliye sözcüğünün anlamı Kamu Finansmanı demek. Eğitimi de buna yönelik. Muhasebe dersleri de var ama üniversiteden üniversiteye bu derslerin sayısı değişebiliyor. Genelde çok az oluyor ama. Bu yüzden seçeceğin bölümün müfredatını iyi incelemelisin.

Mali Müşavirlik için kesinlikle alınması gereken dersler:
Genel (Finansal) Muhasebe (1 ve 2 olmalı)
Maliyet Muhasebesi
Finansal Tablolar Mali Analizi
Mikro İktisat (İktisada Giriş 1)
Makro İktisat (İktisada Giriş 2)
Kamu İktisadı (Maliye)
Vergi Hukuku
Ticaret Hukuku
Borçlar Hukuku

İnternette araştırdığımda Mali müşaverlik yapabileceğim yazıyor. Ayrıca KPSS'den geçebilirsem müfettiş olmak isterim.

İnternette araştırdığımda Mali müşaverlik yapabileceğim yazıyor.
Aksini iddia etmedim zaten. Sadece yukarıda verdiğim derslerin olmadığı bir müfredattaan Mali Müşavir olmak çok zor.

Ayrıca KPSS'den geçebilirsem müfettiş olmak isterim.
KPSS de zordur. GKGY dışında İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe ister. KPSS müfredatının tamamını 4 yıllık eğitiminde bulamayabilirsin. Geri kalan derslere kendin çalışmak zorunda kalırsın.

Mali müşavir olmam için hangi bölümü okumam gerekli?

Mali müşavir olmam için hangi bölümü okumam gerekli?
Bölümden çok müfredata üniversite seçmek bence daha mantıklıdır. Çünkü İİBF bölümlerinin ders programları hemen hemen aynıdır. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Muhasebe ağırlıklı eğitim verir. Yıldız Teknik Üniversitesi de Muhasebe konusunda iyi diye duymuştum.

Saydığın üniversiteler benim için hayal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…