house
Hectopat
Daha fazla
Selamlar herkese.
Maalesef ki kişisel bilgisayarıma aralarında ransomware, malware, trojan vs olmak üzere pek çok virüs kaptırdım. Tüm dosyalarım HHAZ uzantılı oldu ve 'decrypt' de edemedim. Hacker mailimden LinkedIn hesabımın da şifresini ve e-posta adresini değiştirip çalmayı başardı.
(Neyse ki çağrı merkezi sağ olsun geri alabildim.)
(Bu arada herhangi bir fidye mesajına vesaire rastlamadım.)
Telegram hesabıma böyle bir giriş olduğunu gördüm. Saçma akışları sağ olsun hacker tüm aygıtlarımdan çıkardığı için o kullanıcıyı "terminate" edemedim. Bu yüzden hesabımı silmek zorunda kaldım.
Aldığım önlemler:
Xss ve çerezlerden şifrelerim muhtemelen gitmiştir.
Şimdiden yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Konunun hiç yanıt almaması garipsetti.
Önerileriniz var mıdır?
Maalesef ki kişisel bilgisayarıma aralarında ransomware, malware, trojan vs olmak üzere pek çok virüs kaptırdım. Tüm dosyalarım HHAZ uzantılı oldu ve 'decrypt' de edemedim. Hacker mailimden LinkedIn hesabımın da şifresini ve e-posta adresini değiştirip çalmayı başardı.
(Neyse ki çağrı merkezi sağ olsun geri alabildim.)
(Bu arada herhangi bir fidye mesajına vesaire rastlamadım.)
Telegram hesabıma böyle bir giriş olduğunu gördüm. Saçma akışları sağ olsun hacker tüm aygıtlarımdan çıkardığı için o kullanıcıyı "terminate" edemedim. Bu yüzden hesabımı silmek zorunda kaldım.
Aldığım önlemler:
- Tüm mail adreslerimin ve aklıma gelen hesaplarımın şifrelerini değişip 2 faktörlü doğrulamaları aktif hale getirdim.
- 2 format (Birini Windows kurulumu yapıp kurdum)
- Yeniden kurduğum gibi Kaspersky ve Malwarebytes kurdum. (Defender'ın epey zayıf ve yetersiz olduğunu gördüm.)
Xss ve çerezlerden şifrelerim muhtemelen gitmiştir.
- Bilgisayardaki kişisel verilerim ve özel bilgilerimin olduğu dosyalarım tehlikede midir?
- Ransomware saldırısında bunları karşı taraf kaydetmiş midir yoksa indirmeye tenezzül etmemiş midir?
- Whatsapp hesabımda şüpheli login görmedim. Saldırgan Telegram ve Whatsapp konuşmalarımı kaydetmiş midir?
Şimdiden yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Konunun hiç yanıt almaması garipsetti.
Önerileriniz var mıdır?
Son düzenleme: