Malwarebytes kullanmayın!

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama denemek için bu programı kurdum hemen tarama yaptı zararlı bulduğu her şeyi sildi. Hamlelerini geri almama da izin vermedi ki zaten programın kendisinde o tür bir seçenek yokmuş karantina yok yani direkt silmiş.)

uTorrent programı sadece torrentday film Torrent'leri olmasına rağmen.

Harici SSD kutusunun sürücüsünü (başka antivirüslerle de taratmıştım virüssüz olduğuna eminim, tekrar kurmak uğraştırdı biraz.)

Şu anda bazı programlarımın sunucu bağlantılarını da blokladığını fark ettim reg değerleriyle de oynamış.

Gördüğüm en saçma program olabilir ona göre çoğu şey virüs...diğer antivirüslerin yakaladığı virüsler hariç :D... Onlara da virüs değil diyor ilginç.

Merhaba arkadaşlar. Malwarebytes ile ilgili büyük bir sorun yaşadım. Hemen sizlere özet geçeyim.

Her şey indirdiğim bir virüsle başladı. Bu virüs bilgisayara pek zarar veren bir virüs değildi. Gereksiz yere CMD dosyalarını falan açıyordu. Bu virüsten kurtulmak için Avast indirdim, taradım ve Avast virüsleri engelliyordu engellemesine ama ana virüsü algılayamamıştı. Dakika başı Avast'tan virüs tehdidi alıyordum. Daha sonra Malwarebytes'ı indireyim dedim ve indirdim. Bilgisayarı taradıktan sonra Malwarebytes, bilgisayarı yeniden başlatmam gerektiğini söyledi ve başlattım. İşte bundan sonra "otomatik onarım" diye bir mavi ekran hatasıyla karşılaştım ve bunun Malwarebytes'ın yaptığına adım kadar eminim. Bilgisayarın bazı sistem dosyalarını sildi. Bu hatayı "başlangıç onarma" seçeneğini tercih ederek giderebildim. Giderememe ihtimalim vardı bu arada. Bilgisayara format atmam gerekebilirdi.

Yalan yok aynısı ben yaşadım.

Az önce Malwarebytes ile tarama yapayım dedim, kendini düzeltmiş görünüyor. Malwarebytes taramasından sonra mikrofonumun çalışmadığını fark edince Malwarebytes'ın neden olduğunu düşündüm (belki de o neden olmuştur :D), meğerse mikrofon ayarı kapalıymış.

Güncel: Bilgisayarda mavi ekran hatası almıştım, bunun sonucunda bir moderatörden Malwarebytes'ı kaldırma önerisi aldım. Birazdan Malwarebytes'ı kaldıracağım. Windows 11 durduk yere çöküyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı