Bana Android tarafında hiçbir antivirüs uygulaması tam güvenilir gelmiyor zira emülatorde kendi yazdığım test yazılımları ile veya sorunlu uygulamaları yükleyerek yaptığım testlerde çoğu geçemedi neredeyse hiçbirisi veri çalınmasının önüne tam manasıyla geçemiyor sistem çökmesi sistemi bozma gibi durumlara yönelikler fakat av teste göre aşağıdaki gibiymiş güncel sıralama:
Ben kişisel olarak asla Avast gibi kaynak canavarı antivirüsleri önermiyorum fakat Malwarebytes'ın Mobile de iyi olduğunu söyleyen siber güvenlikçiler var. ESET, Bitdefender veya Kaspersky öneririm nedenini de aşağıdaki videoları izlerseniz anlayabilirsiniz.![]()
Test antivirus software for Android - May 2025
The current tests of antivirus software for Android from May 2025 of AV-TEST, the leading international and independent service provider for antivirus software and malware.www.av-test.org
Bana da öyle geldi hocam, gene de sorayım dedim sağ olun.Tarama amaçlı kullanışlıdır. Aktif kullanımda hem yetersiz hem de FP oranı yüksek olduğu için fazla uyarı vermesi ve sisteme yük bindirmesi nedeni ile tavsiye etmem. Mobil cihazlarda halen sadece veritabanlı tespit olduğu için hepsi yetersiz. Belirli aralıklarla kurup taratıp kaldırmak en mantıklısı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.