Çözüldü Malwarebytes silinince karantinadaki virüslere ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MZLopat42597

Centipat
Daha fazla  
Malwarebytes'ın Free premium trialını indirdim. 1 veya 2 hafta kadar süresi var. İlk taramamda üçü PUP olmak üzere 5 adet virüs buldu, ben de hepsini karantinaya aldım. İnternetten yaptığım araştırmalara göre karantinaya alınan virüsler bilgisayara zarar veremiyormuş (yanlış ise doğrusu yazarsanız sevinirim) ancak şunu merak ediyorum. Malwarebytes'ın premium trial süresi bitince, yani Malwarebytes silinince karantinadaki virüslere ne olur? Karantinadaki virüsler Malwarebytes silinince bilgisayara geri mi yüklenir? Veya kendi kendine silinir mi? Karantinadaki virüsleri silmeli miyin? Silmeliysem nasıl silmeliyim? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Virüsler:
1- PUP. Optional. Chid. Ad.
2- PUP. Optional. Chid. Ad.
3- riskware. Systemrequirementslab
4- PUP. Optional. Dotsetuplo.
5- adware. Specialsearchoffer.

Çözüm
Eğer virüs çalışmıyorsa ikisi de aynı şey, eğer karantina’dan çıktıktan sonra çalışmaya başlarsa tekrar taratıp karantinaya alman/silmen gerekir. Sen direkt MB.den sil.
Sil gitsin işte, karantinada durmasının anlamı yok.

Peki ya, dosyaları karantinadan çıkartıp geri dönüşüm kutusundan mı silmeliyim, yoksa direk Malwarebytes'tan hepsini seçip delete tuşuna mı basmalıyım. Veya ikisi de aynı şey mi? Sora sora sıktıysam özür dilerim biraz teknoloji cahili bir insanım da.

Eğer virüs çalışmıyorsa ikisi de aynı şey, eğer karantina’dan çıktıktan sonra çalışmaya başlarsa tekrar taratıp karantinaya alman/silmen gerekir. Sen direkt MB.den sil.

Çözüm
Eğer virüs çalışmıyorsa ikisi de aynı şey, eğer Karantina'dan çıktıktan sonra çalışmaya başlarsa tekrar taratıp karantinaya alman/silmen gerekir. Sen direkt MB. Den sil.

Virüsleri karantinaya aldıktan sonra Malwarebytes ile yeniden tam tarama yaptım yeni virüs bulmadı. Yani kısacası çalıştığını pek zannetmiyorum ama yine de MB'den sileceğim. Yardımlarınız için teşekkürler, son bir soru bunu nasıl çözüldü olarak işaretleyebilirim?

Eğer konuyu soru tipinde açtıysanız mesajın sağındaki Çözüldü olarak işaretleme tikinden çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.

Bu tiki göremiyorsan rapor tuşundan çözüm olarak bildirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…