Fakat yanlış anladın SFC /scannow koduyla düzelmedi. Steam üzerinden seslerin bozulduğu CS:GO oyununun dosyalarını doğrulayarak sorun düzeldi. Yani XAudio2_7.dll dosyası geri geldi.
Hayır benim demek istediğim virüsü geri getirmek değil. Sildiği dosya sistem dosyasıydı ve bilirsiniz ki sistemin düzgün çalışabilmesi için gerekli dosyalar bunlar. Sesle alakalı bir dosya olduğunu düşünüyorum ki oyundaki sesler bozuldu. Sonuçta o dosya hep virüs değildi normal çalışan bir sistem dosyasıydı.
Evet. Zararlının tipine göre sistemin çökmesi daha iyidir. Çökmesini önlemk için zaten AV kullanılıyor. AV olmasa zaten çökecek veya farklı hatalar alacaktın.
Sitelerden bulup oraya atarım diyen veya " Fakat sildiği XAudio2_7.dll dosyasını tekrar geri getiremedim. " diyen ben değilim.
Evet. Zararlının tipine göre sistemin çökmesi daha iyidir. Çökmesini önlemk için zaten AV kullanılıyor. AV olmasa zaten çökecek veya farklı hatalar alacaktın.
Onu o kadar para verdiğim ama düzgün kullanamadığım için yazmıştım. Yanlış anlamaya sebep olduysam özür dilerim. Geri getirmekten kasıtım da virüslü olsa bile geri gelsin yeter ki bilgisayar doğru çalışsın değildi. Sonuçta virüs o dosyaya bulaşmadan önce bilgisayarın düzgün çalışmasını sağlayan bir dosyaydı. Benim geri getirmekten kastım virüssüz, düzgün çalışan dosyanın tekrar yüklenmeseydi. Bir kaç senedir bir kaç virüsle karşılaştığım için technopatın güvenlik kısmında açılan konuları her gün okurum, yeni şeyler öğrenmek için. Bu konuda cidden canım sıkılmaya başladı çünkü cidden çok kötü şeyler var virüs olarak ve bilgisayar kullanmaktan soğur hale geldim. İnternette yine öğrenmek amaçlı araştırdığımda manuel olarak indirme fikrini gördüm. O yüzden yine bilen kişi olarak size danıştım yazdığım “siteler” cümlesine. Tekrardan yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayım Murat Hocam tekrardan teşekkür ederim cevabınız için.