Rehber Mandallı kule tipi soğutucu nasıl takılır?

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
LGA 1700
İşlemci
İ3 13100F
Yaklaşık 10 gün önce aldığım kule tipi soğutucuyu montajlayamadıktan sonra çok fazla araştırma yaptım sonunda rahat montajlayabildim. Şimdi ise benimle aynı durumu yaşayanlar için detaylı bir inceleme yazayım dedim. Rehber asıl olarak İntel kullanıcılarına hitap ediyor fakat AMD kullananlarda yararlanabilir.

1- Montaj parçaları

Kutu içerisinden 1 adet siyah plaka 4 adet şeffaf plastik ve 4 adet siyah plastik vida çıkıyor.

2- Montaj Aşaması

İlk önce kutu içerisinden çıkan siyah aparata şeffaf plastik vidaları anakartınızın büyüklüğüne göre yuvalarına oturtuyorsunuz.

Ardından bu parçayı anakarta delikleri tam oturacak şekilde taktıktan sonra siyah vidaları şeffaf plastiklerin üstüne tık sesi gelene kadar bastırıp oturtuyorsunuz.

Son görüntü bu şekilde olacaktır.

3- Soğutucunun mandallarını aparata takma (En zor kısım)

İlk önce soğutucunun altındaki jelatini çıkarıyoruz ve macunumuzu sürüyoruz daha sonrasında soğutucu bloğun iki yanında bulunan metal mandallardan ilkini yukarıdaki fotoğrafta mavi ile gösterilen yerlerden sol taraftaki tırnaklara rahat bir şekilde oturtuyoruz. Fakat ikinci mandal rahat bir şekilde oturmayacaktır. Bunu rahat oturtabilmek için mandalı takmadığımız taraftaki siyah vidalardan 1 tanesini çıkarıp siyah aparatı alttan yukarıya doğru itiyoruz. Aynı zamanda soğutucuyu da aşağı doğru itiyoruz. Bu aşamada güç uygulamaktan korkmayın herhangi bir zarar gelmiyor. Mandal takıldıktan sonra siyah vidayı tekrardan oturtabilirsiniz. Ve böylece montaj bitmiş oluyor.

Not: Soğutucunun arka tarafını egzoz fanınıza bakacak şekilde takmanız gerekiyor aksi takdirde soğutucu işe yaramayacaktır.

Rehberde gördüğünüz sorunları yazarsanız güncelleme yapabilirim. Dediğim gibi profesyonel değilim 10 günlük detaylı araştırmamın sonunda zorlananlar için bir rehber hazırlamak istedim.

@Marix @pawEn @kwabs hocalarıma 10 gün önce montajı doğru yapabilmem için verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Montaji yapabildiginize cok sevindim hocam. Değerlerinizi de merak ettim doğrusu.

Rehber de gayet aciklayici gorunuyor. Zaten forumda aktifsiniz anlasilmayan yer olursa vs.
X123 siparişi de vermiştim aktif olarak onu kullanıyorum M4-12XPRO yu ise farklı bir sisteme takacağım. Sıcaklıklarım yük altında 65 derece civarlarında şu an 90 derecelerden düştü buralara.

Merak ettiğim bir şey var takarken bayağı bastırsam sorun olur mu işlemcinin pinlerinde yamulma vs çünkü o mandalları takarken çok ama çok zorlandım AMD işlemcim için termal macun yenilemede gene aynı sorunu yaşayacağım.

AMD için kesin ve net bir bilgi veremeyeceğim ama bir sorun oluşacağını düşünmüyorum. AMD montajı yapan arkadaşlar varsa bilgi verebilirler.

En sevmediğim kule fan montaj stili, hadi bastırınca takılıyor da çıkartmak ölüm ölüm.
İşlemcin tam oturduysa ve amacın kırmak değilse sorun olmaz.
Tavsiyem absürt ısınmıyorsa hiç elleme.

En sevmediğim kule fan montaj stili, hadi bastırınca takılıyor da çıkartmak ölüm ölüm.
Pratik olsun diye 3-4 kere söküp taktım ona rağmen 1 kere daha kule tipi alırsam kesinlikle mandallı almam. Gerçekten eziyet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…