maNga - Bergüzarım nasıl?

Omer.BRN

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İntel Xeon E3 1220 V3
E.Kart: Gigabyte Z97X Gaming 3
A.Kart: Zotac Mini GTX 1060 (6GB)
Bellek: 4x2 8GB DDR3 1600mHZ
H.Disk: 160GB Seagate HDD
S.Disk: 240GB Samsung 850

2.(Laptop)
HP 255 G8
İşlemci: Ryzen 5 5500U
E.Çipi: Vega 7
S.Disk: 240GB
Bellek: 8GB DDR4 (8x1 3200mHz)
Selamlar. Bugün gece Manga'nın şehr-i hüzün'den ilham alarak yaptığını iddia ettiği "bergüzarım" isimli şarkı piyasaya çıktı. Manga grubunu çok seven birisi olmama rağmen şarkı bana hitap etmedi. Ne şehr-i hüzün havası alabildim, ne de reklamı yapıldığı kadar bir doluluk görebildim şarkıda. Siz ne düşünüyorsunuz? Şu sıralar grubun dağılması bile söz konusu, başlarına gelmeyen kalmadı. Siyasal olayları saymıyorum bile. 2026'da yeni bir albüm görecekmişiz. Bakalım merakla bekliyorum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.

Çok mu sert eleştiriyorum acaba? Ama reklam yaparken çok şişirmişlerdi. Ondan bu tepkim zaten.
Müzik genel zevklerin olduğu bir sanat olmadığı için herkese aynı gelmeyebilir. Sen beğenmezsin öbürü çok beğenir. Reklam kısmını pek bilmiyorum çünkü benimde anasayfama düşmüştü oradan yeni şarkı çıktığını öğrendim. Şarkı kesinlikle vasat değil ama bir cevapsız sorular değil mesela.

Ferman çok ruhsuz söylemiş bence. Kötü bir parça değil ama bir dünyanın sonuna doğmuşum, evdeki ses değil elbette. Zaten Efe yılmaz gruptan ayrıldıktan sonra manga bitti benim için.

Ferman çok ruhsuz söylemiş bence. Kötü bir parça değil ama bir dünyanın sonuna doğmuşum, evdeki ses değil elbette. Zaten Efe yılmaz gruptan ayrıldıktan sonra manga bitti benim için.
Efe Yılmaz'dan sonra mahvoldular zaten. Ne eski ruhları kaldı, ne de eski şarkıları.

Efe yılmaz'dan sonra mahvoldular zaten. Ne eski ruhları kaldı, ne de eski şarkıları.

Mangayı manga yapan zaten DJ i olmasıdır. Öbür türlü diğer rock gruplarından farkı kalmıyor zaten. Ferman bir ara Efe'yi eski günler hatrına geri dönmesini söylemişti ama Efe reddetmişti bildiğim kadarıyla. Bu saatten sonra da döneceğini pek sanmıyorum ben. Keşke dönse de eski mangayı izlesek. Yeni albüm demişsiniz ama mümkünse gelmesin albüm falan, ben antroposen saçmalığından sonra kestim umudu mangadan.

Mangayı manga yapan zaten DJ i olmasıdır. Öbür türlü diğer rock gruplarından farkı kalmıyor zaten. Ferman bir ara Efe'yi eski günler hatrına geri dönmesini söylemişti ama Efe reddetmişti bildiğim kadarıyla. Bu saatten sonra da döneceğini pek sanmıyorum ben. Keşke dönse de eski mangayı izlesek. Yeni albüm demişsiniz ama mümkünse gelmesin albüm falan, ben antroposen saçmalığından sonra kestim umudu mangadan.
Antroposen ikilemesi cidden rezaletti. Daha kötüsünü yapamazlar diye düşünüyorum. Ferman'ın Efe'yi gruba çağırdığını duymamıştım. Gruptan ayrılma sebebi kendinin ön planda olduğu başka bir grupta şarkı yapmak gibi bir şeymiş galiba. Geri döneceğini sanmıyorum ama gelse eski maNga geri gelir diye düşünüyorum.

Antroposen ikilemesi cidden rezaletti. Daha kötüsünü yapamazlar diye düşünüyorum. Ferman'ın Efe'yi gruba çağırdığını duymamıştım. Gruptan ayrılma sebebi kendinin ön planda olduğu başka bir grupta şarkı yapmak gibi bir şeymiş galiba. Geri döneceğini sanmıyorum ama gelse eski manga geri gelir diye düşünüyorum.

Bence de de geri gelir eski manga. Ama şöyle de bir durum var. Efe kariyerine tek başına DJ olarak devam ediyor. Yani solo çalışmalarını riske atıp bu başarısız Manga'nın altına girmeyi istemediği için gelmemiştir yüksek ihtimalle. Bence sadece Efe'ye bağlı kalmak da yanlış, düzgün bir DJ'i gruba katarak manga eski günlerine yaklaşabilir.

Bence de de geri gelir eski manga. Ama şöyle de bir durum var. Efe kariyerine tek başına DJ olarak devam ediyor. Yani solo çalışmalarını riske atıp bu başarısız Manga'nın altına girmeyi istemediği için gelmemiştir yüksek ihtimalle. Bence sadece Efe'ye bağlı kalmak da yanlış, düzgün bir DJ'i gruba katarak manga eski günlerine yaklaşabilir.
Kesinlikle öyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı