Manipülasyon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Trabzon6142

Decapat
Daha fazla  
Son dönem ilişkilerinde genç, yaşlı fark etmeksizin bazı insanların ruhuna kadar işlemiş bir şey. Şey diyorum çünkü bunu yapabilmeyi yapmayı etik bulamıyorum. Bir insana zehir vermekten, duygusal olarak birisini istismar etmek gibi bir şey. Genellikle ilişkilerde fazla değer veren tarafın üzerine uygulandığını düşünüyorum. Bunu yapanların kafa yapısını anlayamıyorum. Düşünsene abi birisiyle konuşuyorsun, tanışmışsın aradan belli bir süre geçmiş aşık oluyor sana. Tamam sevmeyebilirsin herkes herkesi sevemiyor maalesef. Ama karşındakinin bu zaafını kendi çıkarları için kullanmak... Galiba bunu yapan insanlar artık yaptıklarının farkında değiller. Onlar için su içmek gibi normal bir şey olmuş. Ne diyelim. Elden bir şey gelmiyor. Allah bizi böyle insanlardan korusun diyeyim. Karşında seni seven tarafa da bunu uygulayıp zarar verdikten sonra ne hissediyorlardır acep? Sadece düşüncelerimi yazmak içim açtım bu konuyu. Sizin de fikirlerinizi bu konuda duymak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşk devreye girince manipülasyon daha kolay oluyor. Aşık olan kolayca manipüle edilebilir. Bir de bu konudaki farkındalığı düşükse geçmiş olsun. Bana göre etik değil. Hayatımda değer verdiğim hiçbir insana uygulamam. İş hayatımda ise manipülasyona başvuruyordum. Bazı insanlar kendilerini çok akıllı zannedip kendi işini başkasına yıkmaya çalışıyor. Bazen kendi hatalarını başkasına yıkmaya çalışıyor. Bazen ortaya koyulan işte herkesin eşit emeği olmasına ya da kendisinin çok az emeği olmasına rağmen başarıyı üstüne almaya çalışanlar oluyor. Bu tarz insanları manipüle edip oynatmak çok hoşuma gidiyor. Eğlenceli fakat uzun süredir başvurmadığım bir yöntem. Eğer çalıştığınız yerde yüksek değere sahip değilseniz sesinizi çıkarmak, hakkınızı savunmak maalesef işinizden olmanıza sebebiyet verebiliyor. Bu tarz durumlarda manipüle ederek devam etmek bana uygun bir yöntem gibi geliyor. Ortamda değerliyseniz rahatsız olduğunuz olaylara direkt olarak tepki vermek, açık bir iletişim kurmak daha mantıklı.

Eğer sizi aptal yerine koymaya çalışanlar varsa onlara istediklerini verin. Aptal gibi görünün. Gerçek aptalın kim olduğunu sizin bilmeniz yeterli. İçten içe inanılmaz bir zevk veriyor bu durum.

Bir de şuna değinmek istiyorum. Manipülasyona çokça başvuran insanlar bir noktadan sonra bunun normal davranışları haline geldiğini fark edemiyor. Manipülatif bir yapıya bürünüyorlar ve bu onlar için normal oluyor. Artık manipüle ettiğinin farkında değil. Bu onun karakteri haline geliyor. Bu noktadan sonra o insana olan saygı ve tahammül azalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…