Manipülasyona maruz kalıyorum

Bence canını sıkan kişiyle görüşme baban dahi olsa. Ben babamla 2-3 senedir konuşmuyorum ev içinde dahi. Mutluyum.

Karşılık vermek iyi oluyormuş beyler .
Ne derse karşılık veriyorum ya bir sus der ise geçiştirip konuşmama devam ediyorum .
Osman sen karışma der ise sana mı söylüyoruz len diyip yatıştırıyorum çıldırıyor.
Sen Karışma der ise sen 20 yıldır Ankara'dasın biz buralıyız len deyip çıldırtıyorum.
Arkadaşlar tavsiye verin de çıldırtalım bunu yeter artık çektirdiği çile.
Biraz daha açmam gerek sanırım konuyu.
Psikolog ile uğraşmak istemiyorum.
ablam ile aram hiçbir zaman iyi olmadı çok yakından tanımazdım zaten yılda bir gelirdi geldiği an gitmesi için dua ederdim.
Bazı arkadaşlara abartı gelmiş sorunum onu da açıklayayım:
Kardeşim ablam geldiği zaman huzurum kaçıyor dediğim moralim bozuluyor hiçbir şey yapmak istemiyorum onun yanında.
O gittiği zaman daha iyi oluyorum eski halime dönüyorum.
Fakat bazen korkuyorum ki hep bu halde kalacağım hep moralim bozuk kalacak diye.
Normal'de komik bir insanım şakalar yapmayı severim neşeli bir halim var yani.
Ama ablamın yanında bunu kullanamıyorum.
Bir şaka yapsam herkes güler ablam kızar yani ben de bunu anlayamadım.
Bu manipülasyon olmayabilir cahilim bu konularda hatam varsa affedin.
Konuyu açacak başka kategori bulamadım o yüzden Sağlık bölümüne açtım.
Konu açmam genelde o kadar.
Kendimi aşağılık gibi hissetmeye başladım yani dediğiniz gibi.
Ama dediğim gibi normalde öyle değilim alakam yok eskiden gelirdi moralim bozulurdu sadece konuşmazdım ama şimdi daha şiddetli oldu tüm özgüvenim alt üst oldu kendimi Aptal,Gerizekalı gibi hissetmeye başladım.
İçimi dökmek için yazdığımı yazımda belirttim.

Son düzenleme:
Bence bekarsın diye yapıyorlar. Ayrı eve çıkmak bütün dertlerine çare olabilir. Ya da ona bunu yapması için birisi baskı uyguluyor olabilir.

Tam gaz devam akıllansın az öyle 01 CİO babaya özeniyo olabilir kaydır ayağını

24 yaşına gelipte kendini bu kadar ezdirmen normal değil. Çocuk yaşta değilsin sonuçta. Onun da karşısında çocuk olmadığını göster. Yani yaşın küçük olsa bu tür bir konu açmana tamam diyeceğim de, öyle bir durumun yok. Kendi ayaklarının üzerinde durup, hayatını kurabilecek yaştasın. Karşından ne tür tepki görüyorsan, sen de aynı tepkiyi ona göstereceksin. Pısırık bir tavır sergileme. İleride iş hayatı olsun, başka bir durum olsun acısını çekersin yoksa. Psikolojik yönden seni etkilemesine izin verme. Ablan olması fark etmez, isterse baban olsun, haklı olduğunu düşündüğün durumda sesini çıkarman gerekir. Okuyor musun bilmiyorum fakat bir iş bulup, kendi düzenini de kurabilirsin. Belli ki karakterin gereği alttan alma durumun var veya karşı çıkmaya cesaretin yok. Bu tavırını değiştirmen gerek. Dediğim gibi ileride sorun yaşarsın.

Son düzenleme:
Ablana bu durumu bize anlattığın gibi anlat, dinlemesi için ikna et çünkü tahminimce abla seninle bir şey konuşacağım dediğin zaman sen konuşabiliyor musun ya falan diyebilir. Şansını dene.

Ablan eve geldiğinde çık dışarı parka git, sinemaya git, arkadaşlarınla buluş. Annen veya baban sorarsa anlatırsın durumu. Bir süre ablanın yüzüne bile bakma, umursama, takma. Aranızda 10 yaş var ve büyüdükçe onu anladığının farkında fakat küçük kardeşe eziyet işte.

24 yaşında adama küçük kardeşe eziyet olayı mı olur? Evden kaçması falan yanlış bir düşünce. Bu kesinlikle tavır ile alakalı bir durum. Benim de 36 yaşında ablam var, kendim de 30 yaşındayım. Bırak 24 yaşında böyle davranılmayı, 18 yaşımda bile duruşumdan taviz vermedim. Küçük kardeşe eziyet anca 20 yaş altı için olabilir. Ben ablamla silah arkadaşı gibiyimdir fakat herkesin aile yapısı böyle olmuyor tabii ki. Haksızken ses yükseltene, ses yükseltilmediği zaman ezilmeye mahkumsundur. Sadece aile içi durumu değil, genel olarak hayat böyledir.

Ablan ile konuş sana karşı takındığı tavırdan hoşlanmadığını söyle. Aklı selim bir insan ise anlayacaktır ve dikkat edecektir. Kafası bazmıyorsa yapacak bir şey yok. Böyle devam ederse sen de baskı altında kalmayacağını ona göster, onun sana davrandığı gibi davran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…