Manjaro KDE "codeblocks ta Build and Run" hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MiskinBurak

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Foruma yeni katılmış bulunmaktayım. Kısa süre önce Windows 10'dan Manjaro KDE 21.2.1 sürümüne geçiş yaptım. Burada ise codeblocks kurup C ve C++ projeleri yapmak istiyorum. Ancak pamac üzerinden indirdiğim codeblocks denemek için açtığım hello world programını aşağıdaki gibi bir hata verdi.
  • -------------- Build: Debug in HelloWorld (compiler: GNU GCC Compiler)---------------

g++ -Wall -fexceptions -g -Weffc++ -pedantic -Wextra -Wall -m64 -c /home/buraka/Masaüstü/HelloWorld/main.cpp -o obj/Debug/main.o
    g++ -o bin/Debug/HelloWorld obj/Debug/main.o -m64
    /usr/bin/ld: obj/Debug/main.o bulunamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok
    collect2: hata: ld çıkış durumu 1 ile döndü
    Process terminated with status 1 (0 minute(s), 0 second(s))
    0 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 0 second(s))

• It seems that this project has not been Build yet. Do you want to Build it Now?
  • Codeblocks her açıldığında Dictionaries needed! uyarısını vermekte.
Bundan anladığıma göre g++ bulunamamış. Ve terminal üzerinden yüklemek istediğimde de bulunamamakta. Ancak gcc indirebildim aşağıdaki kodla:

Kod:
sudo pacman -S gcc

Araştırıyorum ama Arch tabanlı olan sistemler için genel olarak fazla bilgi bulamadım. Bundan dolayı da buradan sizlere sormak istedim. Teşekkür ederim.

Aynı zamanda bilgisayarı her açtığım zaman aşağıdaki hata uyarısı verilmekte.

Az önceki açışımda ek olarak aşağıdaki hataya da denk geldim.

Lubuntuya geçiş yapma kararı aldım. Sorunlara çözüm bulunamadı. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…