Rolling Release çıktığı gibi yazılım güncellemesi gelmesi demek değildir. Amacı Ubuntu ve Fedora vb. Point Release dağıtımlardaki eski paket sorununa çözüm getirmesidir. Mesela yeni sürüm masaüstü ortamı ve Linux kerneli istiyorsanız point release dağıtımlarda sürüm yükseltmeniz gerekir ama rolling release dağıtımlar bu yükseltmeyi gerektirmeden kurulu sisteme derlenmiş olan paket güncellemelerini verir.
Ayrıca evet, Arch en güncel paketleri kullanıcıya sunmayı vadeder ama Manjaro, stabilite amacıyla güncellemeleri 1-2 hafta gibi sürelerle bekmeye alır. Eğer bu süre içerisinde güncelleme sıkıntı çıkarmadıysa kullanıcıya sunulur.
AUR'ı övüyorsunuz ama AUR, paket derlemenin başka bir yolu sadece. Ubuntu'daki PPA depoları veya Fedora'daki RPMFusion depoları her ne kadar işleyiş olarak aynı olmasa da aşağı yukarı aynı işi görmekte.
Merhaba, Manjaro KDE kurmayı düşünüyorum ama halihazırda Kubuntu KDE kullanıyorken geçmeli miyim pek bilemedim. Sizce Kubuntu'dan geçmeli miyim? Ayrıca Manjaro Kubuntu'ya göre nasıldır?
Dizüstü bilgisayarım için batarya ömrü olarak daha iyi olacağını düşünüyorum.