Manjaro Linux hangi sürücüleri kurmalıyım?

Boot Repair disk kurdum ve önerilen ayarları denedim. Birkaç forumda yapın diyordu ama işe yaramadı. Bir komut verdi bunu yapıştırın, eski GRUB kurulacak diye (program önerilen ayarlarda verdi) ancak yazınca sudo komutu bulunamadı dedi, sudo kısmını sildim chroot bulunamadı dedi ve böyle böyle tüm komutları bulamadım diyor.

Boot menüsünde sadece Windows 10 ve Windows 10 memtest çıkıyor.
Kurtarma menüsünü anlamadım. Boot ekranında sadece GRUB komut satırını açabiliyorum bir de Windows 10'u açabiliyorum. Manjaro ile ilgili hiçbir şey çıkmıyor. Windows'ta da 100 GB'lık bölüm var Manjaro'nun kurulu olduğu ama tabii okuyamıyor. Bir de normalde ubuntu kurduğumda birden çok 500 mblık bölümler üretiyordu şimdi yok.

Bak seni tanıyorum ama yine yardım edeceğim sana.
Tekrar kur.
Kurulum ekranında;

Ekstra sürücüleri sakın kurma. Hatta internet bağlantısı olmadan kur. Daha sağlıklı.

Kurmak istediğin kadar alanı EXT4 olarak seç ve bağlama noktasını "/" olarak seç,
500 MB EFI alanı seç,
Ne kadar Ram boyutun varsa bir o kadar da takas alanı (swap) seç.

Böylelikle sorunun olmaz.

Sonra Manjora'nın ayarlar kısmında sistem güncellemesi yap.
Daha sonra bu linkten

Nvidia kapalı sürüclerini kur. Adım adım anlatıyor.

Bak ciddi ciddi yazdım. Yoksa senin ne kadar Troll olduğunu tüm alem biliyor.

Bağlama noktasına kadar yaptım, peki tekrar kurmadan önce Windows'tan biçimlendirmem gerekiyor mu? SWAP alanını ve EFI alanını ext4 mü yapacağım, onları bilmiyorum. Ubuntu kendisi yapıyordu Manjaro hakkında fikrim yok.

Swap ve ya EFI seçtiğinde bir format belirtmiyeceksin. Zaten format biçimi onlar.

Bir de bilgi vereyim, LMDE 4 kuruluydu ve o GRUB yapılandırmasını yapmak için sorunca uyarı verdi, hangi diskte kurulu olduğunu bilmiyorsanız ikisini de yapılandırın diye. Şu an hem Windows'un olduğu hem de Linux'un olduğu diske yapılandırma yaptı ancak sonradan ben Linux'a biçimlendirme yapıp Manjaro'yu kurdum. Bundan da olabileceği aklıma geliyor.

NTFS diske nasıl yapılandırma yaptı fikrim yok ama.

Windows ile işin yoksa sil tüm diski. Yukarıda yazdığım şeyleri yap.

Windows ile işin yoksa sil tüm diski. Yukarıda yazdığım şeyleri yap.
Windows'u Linux'u kurduktan sonra kurabiliyor muyum? Yoksa yine önce Windows sonra Linux mu yapmalıyım?
Windows'u Linux'u kurduktan sonra kurabiliyor muyum? Yoksa yine önce Windows sonra Linux mu yapmalıyım?
Neyse hepsini siliyorum muhtemelen kuruluyordur. 15 dakika sonra buradayım, umarım.

Ya sen ağır Troll değilsen ben de adam değilim.
Şu an Rufus ile manjaro-kde-20.0.3-200606-linux56.iso dosyasını USB belleğe atıyorum. İstersen SHA ve MD5 de atayım. Bilgisayarıma en hızlı OS'ları deniyorum. Manjaro'ya Distrowatch'tan baktım 2. sırada, MX Linux ekşide linçlenmiş. O yüzden Manjaro kuruyorum, sevmeyeni yok gibi ama troll olayım ne fark eder. İmaj yazılıyor %70 şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…